ΥΓΕΙΑ

Κι όμως το αλκοόλ σου κάνει (και) καλό

Όταν η κουβέντα πάει στο αλκοόλ, συνήθως παίρνει ένα αρνητικό πρόσημο λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στην υγεία μας όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο. Αλλά και στην περίπτωση αυτή, υπάρχει και καλή όψη. Γιατί το λίγο αλκοόλ, δηλαδή μισό, το πολύ ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό έχει τα θετικά του και τα οποία σου επιτρέπουν να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.

Πόσο ωφέλιμο για την υγεία σου είναι ένα ποτάκι (ειδικά αν είναι κρασάκι);

Μειώνει την καλή χοληστερόλη

 Έχει παρατηρηθεί σε έρευνες ότι το λίγο αλκοόλ αυξάνει ελαφρώς την “καλή” χοληστερόλη σ’ ένα ποσοστό του 20%, μειώνοντας παράλληλα την “κακή” κατά 10%

Κάνει καλό στην καρδιά

Όταν το αλκοόλ είναι λίγο μειώνει την καρδιακή συχνότητα και τις κατεχολαμίνες, κρατώντας τον ρυθμό της σε αργά επίπεδα. Ειδικά για το κρασί, οι πολυφαινόλες, τις οποίες περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα, ρυθμίζουν την ελαστικότητα στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων, ενώ τα αντιοξειδωτικά του περιορίζουν τον κίνδυνο θρομβώσεων και καρδιακών επεισοδίων.

Αυξάνει την ερωτική διάθεση

Δεν έχει αφροδιασιακές ιδιότητες, αλλά ένα ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μειώνει τις αναστολές, ανεβάζει την ερωτική επιθυμία και άρα σε “ξεκλειδώνει”.

Έχει ηρεμιστική δράση

Αν η πίεσή σου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν έχεις θέμα με υπέρταση ή υπόταση, τότε ένα ποτήρι με αλκοόλ θα μειώσει την έκκριση των κατεχολαμινών (αγγειοσυσπαστικές ουσίες), το οποίο σημαίνει ότι θα η πίεση του αίματός σου θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Κατάλαβες τώρα γιατί όταν γίνεσαι έξαλλη παθαίνεις αυτό;: