ΥΓΕΙΑ

4 tips για να μην κουτουλάς μετά το ξενύχτι

Σε όλες μας μπορεί ή έχει ήδη συμβεί: τα ξενύχτια καμιά φορά συμβαίνουν και τις καθημερινές και η αλήθεια είναι πως αν ο λόγος που έμεινες ξάγρυπνη δεν είναι ότι είχες βγει ένα φανταστικό ραντεβού και είσαι ερωτευμένη, τότε μάλλον την επόμενη μέρα στο γραφείο, θα κουτουλάς.

Υπάρχουν ορισμένα επιστημονικά tricks, τα οποία υπόσχονται να σε βοηθήσουν να μην αποκοιμηθείς στη δουλειά σου – καθόλου δεν το θέλουμε αυτό – αλλά να ξεγελάσουν τον εγκέφαλό σου ότι ο οργανισμός σου δεν είναι κουρασμένος, μέχρι να σχολάσεις και να βρεθείς ξανά στο πολυπόθητο κρεβάτι σου.

1. Μην τρως snacks με ζάχαρη

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2011, τα φαγητά με βάση την πρωτεΐνη βοηθούν στο να νιώθεις πιο ξύπνια, σε αντίθεση με τις τροφές που βασίζονται στον υδατάνθρακα (όπως τα μακαρόνια και το junk food), οι οποίες σε κάνουν να νυστάζεις. Άσε κάτω το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

2. Πιες ΠΟΛΥ νερό

Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό και κατά τη διάρκεια του ξενυχτιού σου, αλλά και την επόμενη μέρα. Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη, υποτονική και γενικά με λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι συνήθως, οπότε είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι μετά την έλλειψη ύπνου.

3. Βάλε λίγο έλαιο μέντας

Αν νιώθεις ότι θα κοιμηθείς μέσα στο επόμενο λεπτό, ίσως σε βοηθήσει να βάλεις λίγο έλαιο μέντας στους καρπούς σου ή ακόμα και πίσω από τ’ αυτιά σου. Μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Περιοδικό Ψυχοφυσιολογίας, υποστήριζε ότι η φρέσκια μυρωδιά του ελαίου αυτού, μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις αμέσως πιο ξύπνια. Δοκίμασέ το.

4. Κάνε κουβεντούλα

Το να προσπαθείς να ξεχαστείς με διάφορα projects που έχεις στη δουλειά ή κάνοντας απλά συζητήσεις, μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις το μυαλό σου μακριά από το πόσο κουρασμένη είσαι. Η εμπλοκή σε κάτι ενδιαφέρον ή το να μιλάς μπορεί να τονώσει το μυαλό σου και να αισθάνεται πιο ξύπνιο