ΤΣΑΙ

Το ρόφημα που σε βοηθάει να καις θερμίδες όλη μέρα

Τι είναι μαύρο και το πίνεις το πρωί αλλά (ΩΠ!) δεν είναι καφές; Μαύρο τσάι, η επόμενη συνήθεια που πρέπει να σου γίνει λατρεία για 2 πολύ βασικούς λόγους.

Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν γνωρίζεις ήδη πως το English Breakfast, το φημισμένο, δυνατό blend από διαφορετικά είδη μαύρου τσαγιού που οι λάτρεις του συγκεκριμένου ροφήματος αγαπούν να πίνουν το πρωί ακριβώς γιατί τους ξυπνάει με την ίδια ένταση ενός καφέ, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη. Αυτό που πρέπει να μάθεις επιπλέον είναι πως σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το μαύρο τσάι δίνει αξιόλογη ώθηση σαν κλωτσιά προτροπής στην απώλεια βάρους, καθώς παράγει “καλά” βακτήρια στο έντερο και ενισχύει το μεταβολισμό.

 Το πράγμα θα γίνει ακόμα καλύτερο αφού ακούσεις πώς έφτασαν οι επιστήμονες στη συγκεκριμένη διαπίστωση: Υπέβαλλαν πειραματόζωα- ποντίκια, τι άλλο- σε 4 διαφορετικά προγράμματα διατροφής για 4 εβδομάδες, α) χαμηλή σε λίπος, υψηλή σε ζάχαρη, β) υψηλή σε λίπος και σε ζάχαρη, γ) υψηλή σε ζάχαρη και σε λίπος σε συνδυασμό με πράσινο τσάι, δ) υψηλή σε ζάχαρη και σε λίπος σε συνδυασμό με μαύρο τσάι. Τα ποντικάκια που έπιναν τσάι, είτε πράσινο, είτε μαύρο, παρόλο που ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε λίπος και ζάχαρη, έχασαν το ίδιο βάρος σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονταν με τον τρόπο α. Ειδικότερα εκείνα που έπιναν μαύρο τσάι, εμφάνισαν αύξηση στο μεταβολισμό. Τέλεια νέα.

Προσοχή όμως, δεν το πνίγουμε στη ζάχαρη ή το γάλα, αν θες το μαύρο τσάι να έχει βοηθητικό ρόλο στην απώλεια βάρους (γιατί μόνο τέτοιον μπορεί να έχει, ας είμαστε λογικές), τότε θα πρέπει να το πίνεις σκέτο.