TIPS

3 πράγματα που θα σου φτιάξουν αμέσως τη διάθεση

Όλες έχουμε εκείνες τις μέρες που απλά δεν την παλεύουμε και ιδανικά θα θέλαμε να ξανακουκουλωθούμε με το πάπλωμα και να κάνουμε skip ένα 24ωρο. Επειδή όμως ο κόσμος δεν είναι καθόλο ιδανικά πλασμένος, όχι μόνο δεν θα αλλαξει η μέρα, αλλά θα πρέπει να πας και στη δουλειά ή να φροντίσεις τις υποχρεώσεις σου, άσχετα με το αν τελικά έχεις τη διάθεση να το κάνεις.

Τότε είναι που χρειάζεσαι μια κάποια μαγεία να σε βγάλει από τη μιζέρια που σε βρήκε και μάλιστα γρήγορα. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν να νιώσεις λίγο καλύτερα. Ιδανικά, κάνε και τα τρία.

Το πρωινό μπάνιο

Όπως το νυχτερινό μπάνιο σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει για το κρεβάτι, στην αντίπερα όχθη είναι το πρωινό. Ξύπνα λίγο νωρίτερα και δώσε στον εαυτό σου 15-20 λεπτά κάτω από το νερό. Θα ξυπνήσεις,  θα γεμίσεις ενέργεια και θα έχεις και τον απαιτούμενο χρόνο για να βάλεις τις σκέψεις σου στη σειρά.

Κάνε 10 jumping jacks

Πρόκειται γι’ αυτά τα άλματα στα οποία την ώρα που βρίσκεσαι στον αέρα ανοίγεις χέρια και πόδια σε σχήμα Χ. Είναι γρήγορο, εύκολο, σου δίνει άμεσα ενέργεια και σε κάνει να χαμογελάς. Δοκίμασέ το κάθε φορά που θα νιώθεις λίγο ρηγμένη. Ούτως ή άλλως η γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεσή σου.

Κάνε κάτι που σου αρέσει

Είτε αυτό σημαίνει να ζωγραφίσεις, να παίξεις κιθάρα,  να διαβάσεις ένα βιβλίο, οτιδήποτε σε κάνει να επικεντρώνεσαι στη στιγμή και να μη σκέφτεσαι το παρελθόν και το μέλλον, μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σε κάνει να νιώσεις πιο παραγωγική.