ΑΓΧΟΣ

Αυτά τα βίντεο υπόσχονται να σε χαλαρώσουν άμεσα

Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο κανάλι της, η «Maria Gentle Whispering», είναι μια γυναίκα που σίγουρα έχει το κοινό της όταν εξασκεί το ASMR, μια εναλλακτική μέθοδο που υπόσχεται να σε χαλαρώσει και γιατί όχι να σε κοιμίσει, άμεσα.

Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να χτυπάει ρυθμικά με τις άκρες των δαχτύλων της τα μικρόφωνα ή κάποιο πλαστικό αντικείμενο ή να ψιθυρίζει με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, ενεργοποιώντας μια περίεργη αίσθηση η οποία είναι γνωστή ως αισθητηριακή μεσημβρινή απόκριση (ASMR). Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό αίσθημα στον εγκέφαλο, το οποίο είναι σαν να σε γαργαλάει το εξωτερικό άκρο του εγκεφάλου σου και να στέλνει συσπάσεις ηλεκτρισμού σε όλο σου το σώμα. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι το έχουν περιγράψει όσοι το δοκίμασαν.

 

Από το 2010, οι ερευνητές μελετούν το ASMR, χρησιμοποιώντας εικόνες απεικόνισης εγκεφάλου και έρευνες οι οποίες μιλούν για μειωμένο στρες, χαλάρωση, ακόμα και βελτίωση του ύπνου. Τώρα πια, ακόμα και μεγάλα brands χρησιμοποιούν το ASMR στις καμπάνιες τους, ώστε να συνδέσουν υποσυνείδητα τα προϊόντα τους με τη χαλάρωση.

Ρίξε μια ματιά στα βιντεάκια. Σε σένα λειτουργεί αυτή η περίεργη μέθοδος;