TIPS

5 απίστευτα οφέλη που έχουν οι φλούδες της πατάτας

Καθαρίζεις τις πατατούλες και χωρίς πολλά πολλά μαζεύεις όλες τις φλούδες και τις αδειάζεις στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Έλα όμως που το περίβλημα της πατάτας δεν είναι για πέταμα. Είναι πολύ πιο χρήσιμη και ωφέλιμη απ' ό,τι νομίζεις. Ετοιμάσου για 5 μικρά σοκ.

Σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Όχι, δεν σου συστήνω να τρως τις φλούδες σκέτες, τι είσαι κότα; Απλά μην τις αποφλοιώνεις. Πλύνε την πατάτα καλά και φά’ την έτσι γιατί έτσι θα έρθει πολύ πιο γρήγορα ο κορεσμός και άρα θα φας λιγότερο.

Δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου

Κι όμως, περιέχουν διόλου ευκαταφρόνητες ποσότητες βιταμίνης C και B, αλλά και πολύ ασβέστιο. Τα χρειάζεσαι όλα για να είσαι υγιής και να μην αρρωσταίνεις.

Μειώνουν τις γκρίζες τρίχες

Σωστά διάβασες. Η φλούδα της πατάτας περιέχει ζωτικά συμπληρώματα που συμβάλλουν στη διατήρηση του χρώματος του μαλλιού σου.

Έχουν αντιβακτηριδιακή δράση

Όχι μόνο ανακουφίζει από τον πόνο του εγκαύματος, αλλά παράλληλα περιορίζει την πιθανότητα λοίμωξης σε μία ανοικτή πληγή. Περιορίζει τους αποχρωματισμούς του δέρματος, αλλά και τη θαμπάδα της επιδερμίδας. Μέχρι και τους μαύρους κύκλους περιορίζει!

Ρίχνει την χοληστερόλη

Βάλσαμο η φλούδα! Περιέχει ίνες και πολυφαινόλες που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.