WELLNESS

Οι πιο ενοχλητικοί πόνοι και πώς να τους εξαφανίσεις

Shutterstock

Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε όλους εκείνους τους λόγους που μπορούν να σε οδηγήσουν σε ενοχλήσεις και πόνους σε μύες & αρθρώσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα: από το απλό καθημερινό τρέξιμο που πολλές φορές λειτουργεί συσσωρευτικά, την κακή στάση σώματος στο γραφείο, την σωματική καταπόνηση, ή ακόμα και την ελλιπή αποθεραπεία μετά την άθληση ή αντιστρόφως από την απουσία άσκησης, αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους λόγους που καταπονείται και αντιδρά το σώμα μας.

Η επόμενη σκηνή είναι γνωστή: εσύ να τρίβεις το πονεμένο σημείο, να μην θες να χρησιμοποιήσεις φαρμακευτικές ουσίες, οι γύρω σου να σε ρωτάνε γιατί κάνεις γκριμάτσες πόνου σε κάθε σου κίνηση και η διάθεσή σου να έχει πέσει κατακόρυφα. Δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά, δεν αντέχεις να δουλέψεις, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις όπως θέλεις στην καθημερινότητά σου, αλλά κάνεις υπομονή γιατί ξέρεις πως θα περάσει. Πράγματι, θα περάσει, αλλά γιατί στο μεσοδιάστημα να υποφέρεις; Για να δούμε μαζί τι λύσεις προσφέρει η  ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Pharmasept Aid, χωρίς φαρμακευτικές ουσίες, χωρίς parabens  και φυσικά δερματολογικά ελεγμένα. Γιατί μπορεί να έχουμε κουραστεί να ακούμε πως no pain – no gain, αλλά στην πραγματικότητα #nopainmoregame!

Οι επιλογές σου είναι πέντε και ξεκινάμε από ένα ψυκτικό gel, το Cryo power gel με εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση λύση με τη δύναμη του πάγου. Στο σημείο που εφαρμόζεται προσφέρει επιταχυνόμενη ψύξη που σταματά τον πόνο για 3 έως 4 ώρες. Είναι δανικό για οξύ και άμεσο πόνο, χτυπήματα, τραυματισμούς, μώλωπες, οιδήματα. Η σύνθεσή του είναι βασισμένη στο αρπαγόφυτο. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις πρόκειται για ένα βότανο με ισχυρές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες, που λειτουργεί σαν «φυσική» κορτιζόνη χωρίς όμως τις παρενέργειές της. Περιέχει, επίσης, άρνικα, εκχύλισμα ilex, μενθόλη και covafresh για ανακούφιση από τον πόνο και το οίδημα.

 

Παραμένοντας στα gel, αλλά για πιο χρόνιες καταστάσεις, πηγαίνουμε στο thermo power gel. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του πρόκειται για ένα θερμαντικό gel με ευχάριστο άρωμα για άμεση ανακούφιση από πιασμένα – κουρασμένα σημεία του σώματος.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι οι ήπιοι θερμαντικοί παράγοντες που περιέχει, οι οποίοι δεν ερεθίζουν το δέρμα, έχουν αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν δράση μεγάλης διάρκειας. Περιέχει, επίσης, αργινίνη και αρπαγόφυτο με αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ταυτόχρονα, η aloe vera, η Προβιταμίνη Β5 και η γλυκερίνη περιποιούνται & καταπραΰνουν την επιδερμίδα.

 

Τώρα, αν χρειάζεσαι άμεση ανακούφιση από κάποιο χτύπημα, ή για οίδημα, διάστρεμμα ή θλάση, τότε χρειάζεται να επιστρατεύσεις τη δύναμη του πάγου. Το Cryotherapy freezing power Spray είναι τοπικό αναλγητικό, ψυκτικό spray με εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση εφαρμογή στο σημείο. Η ενισχυμένη του σύνθεση με αρπαγόφυτο και άρνικα παρέχει αντιφλεγμονώδη προστασία και καταπραϋντική δράση σε μυϊκούς πόνους και οιδήματα.

 

Δεν γίνεται όμως να μιλάμε για απαλλαγή από πόνους και πιασίματα και να παραλείψουμε το αγαπημένο μας μασάζ! Το Relief Massage Oil είναι ακριβώς αυτό, ένα λάδι  για μασάζ, με 10 φυτικά έλαια για χαλάρωση, ευεξία και ανακούφιση από πόνους και πιασίματα. Η φυσική του σύνθεση βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθά στην αποκατάσταση μυών και νεύρων ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα και προλαμβάνει καταστάσεις ξηροδερμίας.

 

Και αν χρειάζεσαι κάτι άμεσο τότε χρησιμοποίησε ένα αναλγητικό επίθεμα μιας χρήσης, ή αλλιώς ένα Pain patch. Με εκχυλίσματα βοτάνων, κατάλληλο για πόνους μυών, αρθρώσεων και πόνους περιόδου.

 

Εξασφαλίζει δράση έως και 24 ώρες, ενώ η φυσική του σύνθεση με αρπαγόφυτο, άρνικα και λευκή ιτιά καταπραΰνει τους πόνους και τα πρηξίματα.

Μην αφήσεις ποτέ ξανά τους ενοχλητικούς πόνους να μπουν εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και τη ζωή σου!