ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

4 τρομερά αποτελεσματικές ασκήσεις για τους πλάγιους κοιλιακούς

Οι πλάγιοι κοιλιακοί βρίσκονται ακριβώς εκεί που λέει και το όνομά τους: στο πλάι της κοιλιάς σου. Γυμνάζονται δυσκολότερα, αλλά άπαξ και τους δυναμώσεις, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το μπικίνι και τα crop tops θα μιλάνε πάνω σου.

Οι γυμνασμένοι πλάγιοι κοιλιακοί, λειτουργούν για την εν λόγω περιοχή όπως το contouring στο πρόσωπό σου. Ο Dalton Wong, γυμναστής της Jennifer Lawrence και της Zoe Kravitz, έχει τέσσερις ασκήσεις με τις οποίες θα δεις πάρα πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Κάνε καθημερινά επαναλήψεις και προσπάθησε να κάνεις και τρεις φορές την εβδομάδα 30 με 60 λεπτά διάδρομο. Θα δεις και θα νιώσεις τα αποτελέσματα σχεδόν άμεσα. Θα χρειαστείς ένα βαράκι.

Σανίδα στο πλάι με άρση γονάτου – 10 επαναλήψεις και αλλάζεις μεριά

 

Ξάπλωσε στην αριστερή μεριά με τον πήχη στο πάτωμα, στηρίξου στον αγκώνα βάζοντάς τον στην ίδια ευθεία με τον ώμο σου και τα πόδια λυγισμένα. Σήκωσε τους γοφούς σου και με το δεξί χέρι προσπάθησε να αγγίξεις το ταβάνι. Μείνε σε αυτή τη θέση. Φέρε το δεξί γόνατο στο στήθος σου. Γύρνα στην αρχική θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις. Άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.

Περιστροφή σε θέση καθίσματος – 20 επαναλήψεις (10 σε κάθε πλευρά)

 

Κάτσε στο πάτωμα με τους ώμους πίσω και τα γόνατα λυγισμένα, στηρίζοντας το βάρος σου και στα δυο σου χέρια. Σήκωσε τα πόδια και λύγισε προς τα πίσω στηρίζοντας το βάρος στην ουρά σου και σχηματίζοντας σχήμα V. Στρίψε προς τ’ αριστερά, φέρνοντας το βάρος κάτω από το αριστερό ισχίο. Επανάλαβε αλλάζοντας πλευρά. Κάνε 20 επαναλήψεις – 10 σε κάθε πλευρά.

Πλάγια τσουλήθρα – 20 επαναλήψεις (10 σε κάθε πλευρά)

Πέσε σε θέση για Push up, έχοντας διπλώσει μια πετσέτα κάτω από τα δάχτυλα κάθε ποδιού. Σήκωσε αργά το δεξί γόνατο, φέρνοντάς το διαγώνια προς τον αριστερό αγκώνα, σέρνοντας το πόδι σου στο πάτωμα με την πετσέτα. Γύρνα στην αρχική θέση και επαναλάβε στην αντίθετη μεριά. Κάνε 20 επαναλήψεις – 10 σε κάθε πλευρά.

Άρσεις με βάρη – 10 επαναλήψεις και αλλαγή μεριάς

 

Πιάσε το βαράκι με τα δύο χέρια. Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών σου. Λύγισε και κάνε squat κατεβάζοντας και το βαράκι στο αριστερό γόνατο. Κρατώντας τα χέρια τεντωμένα, σήκω καθώς στρίβεις και σήκωσε το βαράκι πάνω από τον δεξί σου ώμο. Γύρνα στην αρχική θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.

Illustrations: Tania Guerra