WELLNESS

Γιατί οι έφηβες αθλήτριες γράφουν τη δική τους ιστορία

Όπως είναι φυσικό, τα σημερινά κορίτσια και έφηβες έχουν τους δικούς τους προβληματισμούς σχετικά με το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τις στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορούν να γράψουν τους κανόνες βάσει των δικών τους ονείρων, ικανοτήτων και πεποιθήσεων. 

Φεύγοντας όμως από τη θεωρία και εξετάζοντας στην πράξη το τι κάνει τα κορίτσια να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και ποιες είναι οι στιγμές που νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να αγγίζει τα ουράνια, διαπιστώνουμε πως η ενασχόληση με τον αθλητισμό εμπεριέχει όλες αυτές τις αξίες και χαρίζει ακριβώς αυτές τις στιγμές ικανοποίησης που θέλουμε να νιώθουν οι γυναίκες καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τα κορίτσια λοιπόν που αθλούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας ξαναγράφουν τους κανόνες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Ακόμα πιο ευχάριστο είναι πως ως σύμμαχό μας σε αυτές τις συλλογικές ενέργειες έχουμε την Always που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει το ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα, αρκεί πολύ απλά να το θελήσουν.

 

Γιατί τα κορίτσια ξέρουν να πετάνε τις δικές τους μπαλιές με την ίδια ένταση και ξέρουν πολύ καλά να θέτουν τους στόχους τους.

Γιατί η εφηβεία δεν θα έπρεπε να είναι ο τερματισμός των κοριτσίστικων ονείρων, αλλά αντιθέτως, η εποχή που αυτά τα όνειρα αρχίζουν πλέον και γίνονται ρεαλιστικοί στόχοι. 

Γιατί η εφηβεία είναι η κατάλληλη ηλικία για να δοκιμάσεις νέα πράγματα και αθλήματα για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου. 

Για αυτούς, αλλά και για δεκάδες άλλους λόγους, τα κορίτσια και οι γυναίκες πρέπει να στηρίζουμε διπλά όσες από εμάς είναι ακόμα στα πρώτα τους βήματα στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα των συλλογικών αθλημάτων, τα οποία, εκτός από την αυτοπεποίθηση, ενισχύουν το αίσθημα της ομαδικότητας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Always μαζί με τον ΑΒ Βασιλόπουλο δημιουργεί ένα πρόγραμμα με στόχο να παρέχει υποστήριξη σε ομάδες κοριτσιών ανά την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν να ξαναγράφουν τους κανόνες. Πιο συγκεκριμένα, στόχος  της καμπάνιας είναι να βοηθηθούν τα κορίτσια να διατηρήσουν την αυτοπεποίθησή τους στη διάρκεια της εφηβείας, μέσω της συμμετοχής τους στον αθλητισμό. Γιατί κάθε κορίτσι έχει δικαίωμα να ακολουθεί το όνειρά του.

Και επειδή καλή η θεωρία, αλλά η αλληλοϋποστήριξη πρέπει να υλοποιείται και πρακτικά, το πρόγραμμα της Always με την ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ως αποστολή του την  κάλυψη των αναγκών 6 εφηβικών ομάδων κοριτσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι 3 από αυτές  έχουν ήδη επιλεγεί, και απομένουν 3 ομάδες που αναμένεται να επιλεγούν για να λάβουν υποστήριξη από την Always.

Αν λοιπόν γνωρίζεις κάποια ομάδα κοριτσιών (14 έως 17 ετών), ή ακόμα καλύτερα αν παίζεις εσύ η ίδια στην ομάδα, μπες και συμπλήρωσε τώρα τη φόρμα συμμετοχής  ώστε να λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε, προκειμένου να συνεχίσετε την αθλητική σας δραστηριότητα.

Γιατί τίποτα δεν σταματά τις έφηβες αθλήτριες!

 

Kείμενο: Μαρίνα Καρπόζηλου