ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που δε φανταζόσουν ότι μπαίνουν στην κατάψυξη

Διανύεις τη δική σου ραστώνη εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και νιφάδων χιονιού. Αρνείσαι να αποχωριστείς τη ρόμπα σου (είσαι θηλυκό ακαταμάχητο ακόμα και με κάλτσα-ρόμπα-κοτσάκι) και να έχεις τη σόμπα σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Τουαλέτα με τη σόμπα, για τα βαφτείς μαζί, για να μαγειρέψεις κάτι στα γρήγορα, σιμά σου. Να βάλεις σκουφί, γάντια, κασκόλ, αθλητικά και ζεστή φόρμα για να κατέβεις στο σουπερμάρκετ; Ούτε σε όνειρο δεν μπορείς να δεις την εικόνα αυτή. Αν είχες κάνει τα κουμάντα σου τώρα θα έτρωγες αυγοφέτες με αβοκάντο.

Πρέπει να είσαι προνοητική κι όχι η επιτομή της νοικοκυράς και να τρέχεις πανικόβλητη στα μαγαζιά για να γεμίσεις τα ντουλάπια και το στομάχι της οικογένειας.

Όπου χωρά πρακτικότητα να το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Κι αφού αναφερόμαστε στη μαγειρική να σου πούμε πως είναι ένας τομέας στον οποίο μπορείς να μεγαλουργήσεις αν έχεις πρακτικό μυαλό (φυσικά και ταλέντο).

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να καταψυχθούν και να χρησιμοποιηθούν όποτε τις χρειαστείς. Δε χαλάνε, δεν τις πετάς, είναι άμεση λύση, γλίτώνεις χρήματα.

Αυγά

 

Σπας τα αυγά, τα χτυπάς ελαφρά και τα μοιράζεις σε ένα ταψάκι με θήκες για muffin. Στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες και μόλις είναι έτοιμα τα βάζεις σε ένα τάπερ. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ένα αυγό, μπορείς να το ξεπαγώσεις βάζοντάς το από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση ή σε μπεν μαρί.

Ξηροί καρποί

 

Το απόλυτο κόλπο για να διατηρηθούν φρέσκοι και να μην μαλακώσουν από την υγρασία. Τους βάζεις σε ένα σακουλάκι και μετά στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλεις να τους χρησιμοποιήσεις τους βγάζεις μισή ώρα νωρίτερα και είναι έτοιμοι. Αν θέλεις να φτιάξεις κέικ μπορείς να μην τους ξεπαγώσεις καν. Απλά μπορείς να τους αλέσεις και να τους προσθέσεις στο μείγμα.

Ψωμί

 

Κόψε το ψωμί σε φέτες και βάλε το στην κατάψυξη. Μόλις το γεύμα είναι έτοιμο τις βγάζεις και τις βάζεις για 3 λεπτά στο φούρνο (καλύτερα στον αέρα). Φρέσκο ψωμί του φούρνου.

Αβοκάντο

 

Το αβοκάντο τρώγεται ώριμο αλλά να θυμάσαι πως σαπίζει πολύ γρήγορα. Για αυτό το λόγο μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη. Για τη δική σου ευκολία (ξεπαγώματος) μπορείς να το κόψεις σε φέτες, να το πολτοποιήσεις και να προσθέσεις μία φέτα λεμόνι.

Μυρωδικά

 

Γέμισε μια παγοθήκη με κομμένα μυρωδικά και αντί για νερό βάλε λάδι. Μετά βάλε στην κατάψυξη. Τα ”παγάκια” θα είναι εκεί για την επόμενη φορά που θα φτιάξεις σούπα, κοτόπουλο ή και κιμά για μακαρόνια.

Ζύμη

 

Και τι δε θα έδινες για ένα κομμάτι πίτσα αλλά ποιος θα φτιάξει τη ζύμη; Κανένα άγχος. Η ζύμη είναι στην κατάψυξη και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα υλικά της αρεσκείας σου.