TIPS

5 εύκολοι τρόποι να ξεπρηστεί η κοιλιά σου, χωρίς να πεινάσεις

Η πρησμένη κοιλιά, αυτό το τροφαντό εξόγκωμα που πετάει μέσα από το παντελόνι και σε εκνευρίζει τρελά θα έπρεπε να το αγαπάς. Όχι, δεν είμαι τρελή απλά αυτό είναι σημάδι ότι έχεις περάσει καλά- έχεις φάει ωραία φαγητά (ή και βλακείες, δεν έχει σημασία αρκεί να το απόλαυσες).

Καταλαβαίνω απόλυτα όμως το γεγονός πως θέλεις να την ξεφορτωθείς, κυρίως γιατί θέλεις να νιώθεις άνετα όταν φοράς το τζιν σου. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπρηστείς χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα.

1. Αρχικά, ηρέμησε

Η πρησμένη κοιλιά δεν είναι λόγος να αγχωθείς και να πιέσεις τον εαυτό σου- δώσε το περιθώριο στον οργανισμό σου και μην ‘βαράς’ τον εαυτό σου γιατί αφέθηκες και έφαγες λίγο παραπάνω. Το άγχος και το στρες δεν βοηθάνε σε καμία περίπτωση.

2. Μείωσε τους υδατάνθρακες

Καλοί οι υδατάνθρακες, δεν λέω, αλλά δυστυχώς πρήζουν αρκετά την κοιλιά μας. Απόφυγε για λίγο καιρό ό,τι έχει να κάνει με πίτσα, σάντουιτς και βούτες με ψωμί στις σάλτσες και θα δεις τη διαφορά άμεσα.

3. Μείωσε το αλάτι

Το αλάτι ως γνωστόν κάνει κατακράτηση υγρών, οπότε σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες, που χρειάζονται νερό όταν αποθηκεύονται στους μύες σου καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει.

4. Πιες περισσότερο νερό

Πολύ νερό = πολλές φορές τουαλέτα· μπορεί να είναι εκνευριστικό ωστόσο βοηθάς τον οργανισμό σου να διώξει τις τοξίνες και το παραπανίσιο νάτριο.

5. Γυμνάσου

Όσο και να μην σου αρέσει η ιδέα της γυμναστικής, λίγο περπάτημα και ασκήσεις cardio θα σε βοηθήσουν να ιδρώσεις- άρα να ξεφορτωθείς το παραπάνω νερό ενώ παράλληλα θα δυναμώσουν το σώμα σου. It’s a win- win situation, που λένε.