ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν τον ύπνο

Δεν είμαστε όλες το ίδιο εύκολες όταν έρχεται η ώρα για ύπνο. Παρόλο που εγώ μπορώ να κοιμηθώ και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές - αν μου το ζητήσουν - ξέρω πολύ κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να αποκοιμηθεί με την ίδια ευκολία όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι.

Έτσι, προκειμένου να μην κάνεις ακόμα πιο δύσκολο και ανήσυχο τον ύπνο σου, πρέπει να αποφεύγεις κάποιες τροφές που αναστατώνουν τον οργανισμό σου και δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις. Ακολουθούν πέντε που σίγουρα δε θα σε βοηθήσουν να αποκοιμηθείς.

1. Καφεΐνη

Μπορεί να υπάρχει ακόμα και στη σοκολάτα ή το μαύρο τσάι. Η καφεΐνη μένει στον οργανισμό σου μέχρι και για οκτώ ώρες, γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν να πίνεις τον τελευταίο σου καφέ πριν τις πέντε το απόγευμα.

2. Αλκοόλ

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να σου δημιουργήσει υπνηλία, μπορεί να σε ξυπνήσει κιόλας κατά τη διάρκεια της νύχτας κι έτσι να έχεις έναν ανήσυχο ύπνο.

3. Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι γνωστή και ιδιαίτερη αγαπητή επειδή σου δίνει περισσότερη ενέργεια, πράγμα που είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που χρειάζεσαι πριν πέσεις να κοιμηθείς.

4. Πικάντικες και όξινες τροφές

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η καούρα, είναι πολύ πιθανότερο να συμβούν κατά τη διάρκεια του ύπνου και η κατανάλωση πολύ πικάντικων τροφών ή αυτών που είναι υψηλές σε οξύ, θα το κάνουν ακόμα χειρότερο.

5. Δύσπεπτες τροφές

Οι ινώδεις τροφές και τα σταυροειδή λαχανικά, δυσκολεύουν το στομάχι σου και χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να τα χωνέψεις. Δεν σου κάνουν κακό, αλλά αν υποφέρεις από φουσκώματα, καούρες, ή στομαχόπονο, καλύτερα να τα αποφύγεις πριν τον ύπνο.