WELLNESS

Χόρεψε σαν την Αλεξία μπροστά στο φακό και φτάσε μέχρι τη νίκη

Ο χορός δεν είναι ένα και μόνο πράγμα. Είναι πολλά και διαφορετικά μαζί για τον καθένα. Η πέμπτη από τις έξι φίλες του Ladylike που χόρεψε μπροστά στο φακό είναι η Αλεξία Ζουμπούλη και επέλεξε το Wacking. Για την Αλεξία, λοιπόν, ο χορός είναι ελευθερία κινήσεων, θεατρικότητα και έκφραση.

Το Wacking είναι ένα είδος χορού που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με αρχές της δεκαετίας του ’70 στα κλαμπ του Λος Άντζελες, δηλαδή την περίοδο της άνθισης της disco, γι’ αυτό και χορεύεται με disco μουσική. Έχει επιρροές από είδη χορού όπως το latin και το jazz αλλά η μεγαλύτερή του επιρροή βρίσκεται στις μεγάλες ντίβες της disco εποχής και στο βουβό κινηματογράφο.

Χαρακτηρίζεται από τις πολλές πόζες και ιδιαίτερα κινήσεις των χεριών, τα οποία είναι σαν να “χτυπούν” στο ρυθμό της μουσικής. Εξού και η ονομασία του χορού, καθώς wack κατά λέξη σημαίνει “Strike with force”, δηλαδή “χτυπάω με δύναμη”.

Η Αλεξία αγαπά το Wacking γιατί το θεωρεί το απόλυτο είδος freestyle. Αν είσαι κι εσύ σαν την Αλεξία που δεν της αρέσουν τα όρια στο χορό, δεν έχεις παρά να συμμετάσχεις στο νέο διαγωνισμό των Caprice, από τις 2 έως και τις 29 Μαΐου.

Μπες στο www.capriceletsroll.gr, ανέβασε από 1 έως και 5 χορευτικές φωτογραφίες σου από οποιοδήποτε είδος χορού και μπορεί να είσαι εσύ η μία από τις τυχερές που θα δουν τις πόζες τους στο νέο video clip των Stavento “Μέρα μου γεια σου” (αποκλειστικά διαθέσιμο στα Caprice με την τεχνολογία visual Shazam από τις 2 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου).

Παράλληλα, μπαίνεις αυτόματα στην κλήρωση, διεκδικώντας εισιτήρια και διαμονή για 2 στο Σπλιτ της Κροατίας, για να παρακολουθήσεις από κοντά με όποιον ή όποια εσύ θες ένα από τα πιο γνωστά Dance Music Festival της Ευρώπης, στις 14,15 και 16 Ιουλίου.

Ο χορός δε χωρά περιορισμούς. Νιώσε ελεύθερη να παρουσιάσεις ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ΕΣΥ μπροστά στο φακό και, πού ξέρεις, μπορεί αυτό να είναι αρκετό για να δεις τον εαυτό σου στο νέο video clip των Stavento “Μέρα μου γεια σου”.