ΣΤΗΘΟΣ

Να γιατί το στήθος μας δεν είναι τέλειο και συμμετρικό

Από την πρώτη στιγμή που μεγαλώνει το στήθος μας έχουμε το ίδιο παράπονο· ότι δεν είναι συμμετρικό. Ο ένας από τους δύο μαστούς είναι πάντα πιο μεγάλος (και μας δυσκολεύει φοβερά να βρούμε το σωστό σουτιέν) ενώ είναι πολύ πιθανό να διαφέρουν και οι θηλές.

Σε περίπτωση που γκρινιάζεις μπροστά στον καθρέφτη, ο πλαστικός χειρούργος Dr. Daniel Maman δήλωσε ότι 100% των γυναικών έχουν ασύμμετρα στήθη- αυτό συμβαίνει γιατί κανένας μας δεν έχει απόλυτα συμμετρικό σώμα- ούτε καν η Gigi Hadid. Αν ρίξεις μια ματιά στον καθρέφτη θα παρατηρήσεις τις διαφορές στο πρόσωπο, στα χέρια και το κορμί σου.

”Η ασυμμετρία στο ανθρώπινο σώμα είναι απλά μια φυσιολογική ανατομική ανάπτυξη που γίνεται από όταν είμαστε έμβρυα” εξηγεί ο Maman.

Όσον αφορά στο στήθος ο γιατρός εξηγεί ότι η ασυμμετρία μπορεί να είναι μικρή μέχρι αρκετά έντονη, σε σημείο που ο κάθε μαστός να έχει διαφορετικό μέγεθος. Συνήθως έχει να κάνει με τους διαφορετικούς όγκους των ιστών του μαστού ή το μέγεθος και το σχήμα της ‘τσέπης’ του μαστού καθώς επίσης και με την ελαστικότητα του δέρματος. Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης και η εγκυμοσύνη, η οποία αλλάζει ριζικά την εμφάνιση του στήθους.

Δυστυχώς δεν μπορείς να αποκτήσεις συμμετρικό στήθος κάνοντας γυμναστική καθώς όσο και να δυναμώσουν οι μύες που βρίσκονται κάτω από τους μαστούς δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Η πλαστική επέμβαση αποτελεί την μοναδική λύση, αλλά ο γιατρός σημειώνει ότι ακόμα και αυτό δεν θα διορθώσει τελείως την κατάσταση, καθώς το βάρος και η υγεία της επιδερμίδας σου παίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όπως και να είναι το στήθος σου, μικρό, μεγάλο, ασύμμετρο, με διακριτικές ή έντονες θηλές είναι όμορφο και του αξίζει αγάπη, στοργή και φροντίδα.