CELEBRITIES

Οι γυναίκες του Hollywood θα φορέσουν μαύρα στο κόκκινο χαλί των Golden Globes

Το κόκκινο χαλί της φετινής τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, πιο σκοτεινό και με ένα σαφές μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας, που έχει σαρώσει στο Hollywood και *επιτέλους* έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται από ορισμένες εταιρείες παραγωγής.

Διάφορες πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι αρκετές γυναίκες του χώρου, που θα παρευρεθούν στην τελετή, αποφάσισαν να φορέσουν μαύρα ρούχα στο κόκκινο χαλί, θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθούν για τα δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης που συμβαίνουν στο χώρο τους, κάτι που ενδέχεται να επαναληφθεί και στις μεγάλες τελετές απονομής βραβείων που ακολουθούν.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά των Meryl Streerp, Jessica Chastain, Emma Stone, ωστόσο η ηθοποιός και ακτιβίστρια Rose McGowan, που είναι από τις πρώτες που μίλησαν κατά του Harvey Weinstein, έγραψε στο twitter ότι περιφρονεί την Meryl Streep και όσες φορέσουν μαύρα και τη σιωπηλή διαμαρτυρία τους, καθώς θεωρεί ότι η σιωπή είναι το πρόβλημα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που την βρήκαν υπερβολική και η ηθοποιός μετά από λίγο έσβησε το tweet.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mark J. Terrill