CELEBRITIES

Ρώτησαν την Άνγκελα Μέρκελ αν είναι φεμινίστρια κι εκείνη αντέδρασε κάπως περίεργα

Ούτε ανέκδοτο να 'χε πει ο ρεπόρτερ που απηύθυνε το λόγο στην Καγκελάριο της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Women 20. Η Κριστίν Λαγκάρντ λύθηκε στα γέλια, την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ στεκόταν δίπλα της κάπως αμήχανα. Αμφότερες οι αντιδράσεις των ισχυρών γυναικών απέναντι στην ερώτηση του δημοσιογράφου:"Είστε φεμινίστρια;" δεν είναι και από τις πιο αναμενόμενες. Αλλά συνέβησαν, όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο.

 

Όπως βλέπεις, η Άνγκελα Μέρκελ δεν περίμενε την ερώτηση. Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε να σπάσει τον πάγο αντιδρώντας πιο αυθόρμητα- για να μην πω σπασμωδικά-. Πιο δίπλα η Ιβάνκα Τραμπ, ατάραχη, κυρία.

Εν πάση περιπτώσει, η Καγκελάριος απάντησε ως εξής: “Για να είμαι ειλικρινής, με την ιστορία του φεμινισμού έχω κοινά, αλλά και διαφορές. Δεν θα ήθελα να πάρω έναν τίτλο  που δεν αξίζω. Υπήρξαν κάποιες γυναίκες σαν την Alice Schwarzer που έδωσαν σκληρή μάχη, δεν μπορώ να συγκριθώ με αυτές, δηλώνοντας φεμινίστρια. Ωραίο θα ήταν, έτσι”;

Κι έκλεισε λέγοντας πως “Δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν θέλετε να πιστεύετε ότι είμαι φεμινίστρια . Αν θέλετε κάνετε και ψηφοφορία, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα φόραγα το σήμα”.

Εντάξει κυρία Μέρκελ μου, αν δεν θέλετε δεν σας λέμε κιόλας…

Κατόπιν η συντονίστρια προχώρησε ρωτώντας και τις υπόλοιπες κυρίες αν θεωρούν τον ευατό τους φεμινίστριες. Η Ιβάνκα και η Λαγκάρντ σήκωσαν χεράκι “ναι”, η Μέρκελ όχι. Ώσπου η βασίλισσα της Ολλανδίας πήρε το λόγο και είπε πως θέλει όλες οι γυναίκες να έχουν την ελευθερία της επιλογής και ευκαιρίες ώστε να είναι ευτυχισμένες και περήφανες για τον ευατό τους και η φράου Μέρκελ είπε να συμφωνήσει λέγοντας “Τότε είμαι κι εγώ μία φεμινίστρια”. Ζήλεψε μάλλον.

Από πότε ο φεμινισμός προκαλεί αμηχανία στις γυναίκες;