CELEBRITIES

20 καθημερινά πράγματα που δεν μπορεί να φορέσει, να κάνει και να πει ένας γόνος βασιλικής οικογενείας

Associated Press

Κι ενώ όλες αυτές τις μέρες μιλάμε για τον επικείμενο βασιλικό γάμο και τι θα βάλει ο ένας και τι θα κάνει ο άλλος, έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο δύσκολο -όσο περίεργο κι αν ακούγεται- μπορεί να είναι το να είσαι γόνος βασιλικής οικογενείας;

Το να φέρεις έναν τίτλο δε σημαίνει απολύτως τίποτα, όταν πρέπει όλη σου τη ζωή να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες και να ζεις by the book μην μπορώντας να απολαύσεις τα πιο απλά πράγματα.

Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τα απλά καθημερινά πράγματα που εμείς μπορούμε να κάνουμε ενώ εκείνοι όχι:

1. Nα χρησιμοποιούν παρατσούκλια. Ποιος θα τολμούσε άλλωστε να αποκαλέσει την Βασίλισσα Ελισάβετ, «Lizzy»; Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απευθύνονται στην Kate Middleton με το πλήρες όνομά της, Catherine.

2. Δεν μπορούν να πουν «Στην υγειά σας». Ένας γόνος του παλατιού αναμένεται να πει πολλά περισσότερα από μια τόσο απλοϊκή έκφραση σε μια πρόποση.

3. Κάτι άλλο που δεν μπορούν να κάνουν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι να διακόψουν μια συζήτηση χρησιμοποιώντας τη λέξη «pardon». Αντ’ αυτού λένε «sorry», πιθανότατα γιατί η λέξη pardon έχει γαλλικές ρίζες.

4. Ως ένδειξη αδεξιότητας θεωρείται ένας γαλαζοαίματος να πει πως θέλει να πάει στην τουαλέτα χρησιμοποιώντας τους όρους «bathroom or toilet». Οι όροι που επιτρέπονται είναι «loo» και «lavatory».

5. Η φράση «living room» δεν υφίσταται καθότι στα παλάτια του Buckingham και του Kensington δεν υπάρχουν απλά καθημερινά σαλόνια αλλά «sitting» και «drawing» rooms.

6. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τη λέξη «couch» που αντί αυτής οι βασιλείς πρέπει να χρησιμοποιούν την επίσημη λέξη για τον καναπέ, δηλαδή «sofa».

7. Έχεις ένα σοκολατένιο κέικ να στέκεται στη μέση του τραπεζιού και αντί σαν βασιλιάς να έχεις το ελεύθερο να ορμήξεις και να το κάνεις δικό σου, πρέπει να περιμένεις υπομονετικά και να ζητήσεις πολύ ευγενικά στο τέλος του φαγητού ένα κομμάτι κέικ.

8. Σαν βασιλιάς δεν απλώνεις απλά το άδειο πιάτο και δείχνεις ότι θες κι άλλο. Αντιθέτως, με όμορφο τρόπο ζητάς σαν τον Πρίγκιπα Κάρολο, ένα έξτρα «helping» όπως είναι ο επίσημος όρος.

9. Η Καμίλα να ξέρεις δεν αγοράζει ένα νέο άρωμα. Αγοράζει μια νέα «μυρωδιά». Στα λέω να σε προλάβω, μη σε πει και κανένας μπας κλας άμα πεις άρωμα.

10. Τα αγοράκια της βασιλικής οικογενείας δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά πρέπει χειμώνα – καλοκαίρι να φοράνε σορτς. Τα μακριά παντελόνια, λέει, προορίζονται για τα μεγαλύτερα ηλικιακά αγόρια και τους άντρες της οικογένειας.

11. Άλλο ένα πρόβλημα για τους γαλαζοαίματους είναι πως δεν μπορούν να φοράνε συχνά απλά καθημερινά ρούχα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί, και ακόμα κι όταν φορέσουν casual ρουχισμό πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές. Όχι jeans και sneakers σε αυτή την περίπτωση.

12. Πολύχρωμα μανικιούρ με σχέδια και glitter και λοιπά κομμένα. Οι κυρίες του παλατιού επιβάλλεται να έχουν βαμμένα τα νύχια τους μόνο σε αποχρώσεις που δείχνουν φυσικές. Φήμες λένε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ φορά το ίδιο βερνίκι εδώ και δεκαετίες.

13. Βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες και λοιποί δεν μπορούν να φορέσουν total black looks αν δεν πρόκειται για κάποια βραδινή εκδήλωση ή κηδεία.

14. Οι γυναίκες της οικογενείας δεν μπορούν να βάζουν φορέματα με έντονο ντεκολτέ.

15. Η σεμνότητα ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά, αφορά στα πόδια. Οι κυρίες της οικογένειας δεν μπορούν να είναι προκλητικές και να αφήνουν ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ποδιών τους. Ένα καλσονάκι θεωρείται απαραίτητο.

16. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε εφόσον η Βασίλισσα δηλώσει ότι εκείνη τελείωσε το γεύμα της. Αν τρως δηλαδή σε ρυθμούς χελώνας, μάλλον την πάτησες.

17. Επίσης, μιας και μιλάμε για φαγητό στο παλάτι έχει απαγορευτεί η χρήση του σκόρδου αφού δεν αρέσει καθόλου στην Μεγαλειότητά της. Μαζί με αυτό και τα οστρακοειδή. Να θες να φας ένα σουτζουκάκι πολίτικο με τα όλα του δηλαδή και να μην μπορείς. Μη σου τύχει.

18. Και άντε και το δεχόμαστε αυτό με το φαγητό. Εδώ λέει δεν μπορείς να κάνεις «αγαπούλες» με τον σύζυγό σου δημόσια. Ένα χεράκι δηλαδή μπορείς να κρατάς κι αυτό χαριστικά. Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται αλλά το παλάτι δεν καταλαβαίνει από αυτά.

19. Δεν επιτρέπεται όταν ταξιδεύουν να μετακινούνται με το ίδιο μέσο όλοι μαζί οι διάδοχοι του θρόνου. Με τον κίνδυνο ότι μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα και να μείνει ο θρόνος «ορφανός».

20. Τέλος, να σου πω ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν καθώς άλλο πράγμα η πολιτική κι άλλο το βασιλικό αξίωμα.

 

Kεντρική φωτογραφία: Associated Press