CELEBRITIES

Η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ίδια η Νταϊάνα

Andrew Milligan/pool photo via AP

Να πάρω το γενεαλογικό δέντρο από την αρχή του. Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος έχουν αποκτήσεις τέσσερα παιδιά: τον Κάρολο, την Άννα, τον Ανδρέα και τον Εδουάρδο. Ο τελευταίος στις 19 Ιουνίου 1999 παντρεύτηκε την Σοφία Ελένη Ρις-Τζόουνς η οποία πήρε τον τίτλο της κόμισσας του Wessex. Αν και δεν το περίμενες από όσα έχεις ακούσει κατά καιρούς για την πεθερά Ελισάβετ να σου πω πως η Σοφία είναι η αγαπημένη της και την ξεχωρίζει από παιδιά, νύφες, εγγόνια και δισέγγονα.

Ήταν η Ελισάβετ που της έκανε εντατικά μαθήματα βελτίωσης στιλ ώστε να μπει με το δεξί στο παλάτι και τα καθήκοντά της. Στις κοινές τους φωτογραφίες η Ελισάβετ είναι χαμογελαστή στο πλευρό και δε λείπουν τα στιγμιότυπα που της φτιάχνει το καπέλο.

AP Photo/Max Nash, Pool

AP Photo/Max Nash, Pool

Το σημαντικό στην περίπτωση της Σοφίας δεν είναι η συμπάθεια που τρέφει για αυτή η πεθερά της αλλά η ομοιότητά της με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Από το κούρεμα και το χρώμα των μαλλιών, μέχρι το χαμόγελο και τα μάτια.

AP Photo/Alastair Grant

AP Photo/Alastair Grant

Η Σοφία γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 20 Ιανουαρίου 1965. Είναι το δεύτερο παιδί και η πρώτη κόρη του συνταξιούχου πωλητή ελαστικών Κρίστοφερ Ρις-Τζόουνς και της Μαίρης Ο’Σάλιβαν. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Ντέιβιντ.

Η Σοφία και ο πρίγκιπας Εδουάρδος γνωρίστηκαν το 1987, μέσω μιας φίλη της. Το 1993 συναντήθηκαν ξανά και τότε ξεκίνησε η σχέση τους. Στις 6 Ιανουαρίου 1999 ανακοινώθηκαν επισήμως οι αρραβώνες τους και στις 19 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ.

Hannah McKay/Pool Photo via AP

Hannah McKay/Pool Photo via AP

AP Photo/Alastair Grant

AP Photo/Alastair Grant

AP Photo/Alastair Grant

AP Photo/Alastair Grant

Σοφία και Νταϊάνα δε συναντήθηκαν ποτέ, τουλάχιστον ούσες μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας. Η Νταϊάνα φεύγει από τη ζωή στις 31 Αυγούστου 1997 και η Σοφία μπαίνει επίσημα στο παλάτι στις αρχές του 1999. Κοινή φωτογραφία τους δεν υπάρχει όμως η ομοιότητά τους είναι προφανής.

AP Photo

AP Photo

AP Photo/Pool

AP Photo/Pool

AP Photo

AP Photo

Και για το κους κους της υπόθεσης να σου πως πως οι (βασιλικές) φήμες θέλουν την Kate Middleton να αντιπαθεί σφόδρα της Σοφία. Στις δημόσιες εμφανίσεις είναι αγαπημένες όσο δεν πάει, στα οικογενειακά τραπέζια όμως τις βάζουν σε απόσταση ασφαλείας.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Andrew Milligan/pool photo via AP