CELEBRITIES

Πέθανε ο Azzedine Alaïa: Το τέλος του θρυλικού σχεδιαστή γράφτηκε στο Παρίσι

Φτωχότερος είναι πλέον ο κόσμος της Μόδας μετά την απώλεια του θρυλικού πλέον σχεδιαστή Azzedine Alaïa που έδωσε άλλο νόημα στη λέξη αισθητική και κατάφερε μέσω της δουλειά τους να εξυμνήσει το γυναικείο κορμί όσο ελάχιστοι μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει.

Όταν κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να γίνω ένας σπουδαίος γλύπτης στράφηκα στη μόδα”, συνήθιζε να λέει εξηγώντας κατά κάποιον τρόπο την εμμονή του με τα ακριβά, υψηλής αισθητικής υφάσματα που πάντα διάλεγε για τις δημιουργίες του.

 

Σκοπός του; Τα ρούχα που φέρουν την υπογραφή του, να μείνουν στην ιστορία ως κομμάτια που έχουν την ιδιότητα να τυλίγονται γύρω από το γυναικείο κορμί με τον πιο αισθησιακό τρόπο… ”Θέλω τα υφάσματα με τα οποία δουλεύω να ρέουν πάνω στο σώμα”, συμπλήρωνε.

 

Σύμφωνα με το γαλλικό Le Point,Ο Τυνήσιος Alaïa που φημίζεται για τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας –μεταξύ αυτών οι Οίκοι Thierry Mugler, Christian Dior, Thierry Mugler και Guy Laroche- πέθανε μερικές ώρες πριν στο Παρίσι όπου και ζούσε από το 1957, έχοντας αφήσει πίσω του τεράστια κληρονομιά και –αναμφίβολα- πολλά ερεθίσματα έμπνευσης για όσους φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν.

 

Ο άνθρωπος αυτός αποτέλεσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες της πάντα εκκεντρικής Lady Gaga και της απαιτητικής Naomi Campbell, ενώ τη δεκαετία των ‘90s η συνεργασία του με τη Madonna έκανε το ”ντουέτο” αυτό να συζητιέται παντού.

 

Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από την καλή του φίλη Carla Sozzani, βυθίζοντας όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν στη θλίψη…

Κεντρική φωτογραφία: AP