CELEBRITIES

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Mireille Darc

''Μια μεγάλη μορφή του γαλλικού κινηματογράφου μας αφήνει. Η Mireille Darc ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, μια θαρραλέα και αφοσιωμένη γυναίκα'', έγραψε στο Twitter η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Françoise Nyssen. Την είδηση του θανάτου της Mireille Darc επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, Pascal Desprez, στο Europe 1. Η σπουδαία γαλλίδα ηθοποιός βρισκόταν σε κώμα τις τελευταίες τρεις ημέρες.

 

Ο πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών, Gilles Jacob, αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο την αγαπημένη του φίλη. ”Ψηλή/λεπτή/όμορφη/ξανθιές αφέλειες/χαμογελαστά μάτια/ ενσάρκωσε την ελευθερία της γυναίκας σε όλο της το μεγαλείο. Η γαλλική κομψότητα. Αγαπημένη Mireille.”

 

Η Mireille έσβησε στις 28 Αυγούστου στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας δίπλα της μέχρι τέλους τους δικούς της ανθρώπους, ανάμεσά τους ο σύζυγός της αλλά και ο Alain Delon, σύντροφός της για περίπου μία 15ετία.

AP Photo

(Η Mireille Darc και ο Alain Delon στην πρεμιέρα του “Grand Jeu” στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 1973.)

Είχε γυρίσει περίπου πενήντα ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Georges Lautner. Το 1972, χρονιά ορόσημο για την ίδια, πρωταγωνιστεί στην ταινία ”Le Grand Blond avec une chaussure noire” και κερδίζει τον τίτλο του style icon.

AP Photo/Francois Mori

(Με τον σύζυγό της, Pascal Desprez, το 2012.)

Στη συγκεκριμένη ταινία εμφανίζεται με ένα μαύρο φόρεμα που άφηνε ακάλυπτη την πλάτη της και το άνω άκρο των οπισθίων της. Ο σχεδιαστής Guy Laroche υπέγραφε τη δημιουργία που είναι πια μία από τις πιο εμβληματικές του κινηματογράφου.

 

Η Darc γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1938 στην πόλη Toulon της Γαλλίας. Έγινε ευρέως γνωστή ενσαρκώνοντας την κόρη του διάσημου Γάλλου κωμικού Louis de Funès, στην ταινία ”Pouic-Pouic”. Από παιδί έπασχε από φύσημα στην καρδιά. Το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς πριν χειρουργηθεί εκ νέου το 2013. Το 2016 υπέστη το τρίτο εγκεφαλικό και νοσηλευόταν από τότε σε σταθερή αλλά μη αναστρέψιμη κατάσταση.

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus