CELEBRITIES

Η Lena Dunham πήρε 10 κιλά, δηλώνει πανευτυχής και αυτό είναι το body positive μήνυμα της ημέρας

Evan Agostini/Invision/AP

Οι φωτογραφίες «πριν» και «μετά» έχουν γίνει πλέον τάση στο Instagram, με την τελευταία εκδοχή να είναι παραδοσιακά η πιο αδύνατη του εαυτού της κάθε φωτογραφιζόμενης. Εκτός αν σε λένε Lena Dunham.

 H ηθοποιός, φεμινίστρια και δημιουργός του Girls μοιράστηκε με τους followers της ένα “before & after” στιγμιότυπο, με στόχο να περάσει ένα ουσιαστικό μήνυμα για όσα συνήθως κρύβονται πίσω από αυτές τις φωτογραφίες της μεγάλης αλλαγής. Στην πρώτη, περίπου έναν χρόνο πριν, η Lena ζυγίζει 62 κιλά και είναι πολύ κοντά σ’ αυτό που θεωρείται ιδανικό ή πρότυπο ειδικά στη βιομηχανία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Είναι αισθητά αδύνατη για τα δεδομένα της και φοράει ένα μίνι φουστάνι. Είναι η εποχή που η Dunham υπέκυψε κι εκείνη με τη σειρά της στα περίφημα πρότυπα, αυτά στα οποία τόσα χρόνια αντιτάσσεται είτε μέσα από τη δουλειά της είτε μέσα από προσωπικές της τοποθετήσεις. Στη δεύτερη φωτογραφία, η Dunham είναι 73 κιλά και πολύ απλά ο εαυτός της. Αλλά ας τα πει καλύτερα η ίδια, με τα δικά της λόγια, ήταν πάντα καλύτερο αυτό στην περίπτωσή της.

«Στα αριστερά, 62 κιλά, να δέχεται όλη μέρα κομπλιμέντα και προτάσεις από άντρες, και παρούσα στο εξώφυλλο ενός tabloid περιοδικού για δίαιτες που κάνουν δουλειά. Επίσης, άρρωστη μέχρι το μεδούλι και στο κεφάλι, να επιβιώνω μόνο με μικροποσότητες ζάχαρης, τόνους καφεΐνης και τσάντες φάρμακα. Στα δεξιά, 73 κιλά, χαρούμενη, κεφάτη κι ελεύθερη, να δέχεται κομπλιμέντα μόνο από ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον και για λόγους που έχουν σημασία, ζώντας με σταθερή ροή χαράς/υγιεινών σνακ και ορεκτικών, δυνατή από την άρση σκύλων και ποτών. Ακόμα κι αυτός ο γκάνγστερ αγωνιστής του body positivity μερικές φορές κοιτάει με λαχτάρα την αριστερή φωτογραφία, μέχρι τη στιγμή που θυμάμαι τον αδιανόητο πόνο που με έφερε μέχρι εδώ, σ’ αυτά τα παροιμιώδη γόνατα. Καθώς πληκτρολογώ μπορώ να νιώσω το λίπος της πλάτης μου να τρέχει κάτω από τις ωμοπλάτες μου. Σκύβω για να ακούσω το σώμα μου». 

Αυτή είναι η Lena Dunham. Αυτή ήταν πάντα. Και είμαστε πολύ τυχερές που την έχουμε.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP