VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Τα spray προσώπου που θα δροσίσουν την επιδερμίδα σου

24 media

Ανήκουν σε αυτή την κατηγορία προϊόντων ομορφιάς, που όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη να έχω ένα σε κάθε τσάντα μου γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Σαν τα κραγιόν ένα πράγμα. Και ναι, χωρίς φόβο και πάθος μπορώ να σου πω- εδώ Βιβή- πως τα spray προσώπου (facial water/mist) είναι μία από τις  beauty εμμονές μου. Θέλεις το γεγονός πως είναι πολύ βολικά στη χρήση τους  ανά πάσα ώρα και στιγμή, πως ενυδατώνουν- δροσίζουν άμεσα την επιδερμίδα, αναζωογονώντας και φρεσκάροντάς την, πως χωρούν σε κάθε τσάντα (ok εγώ έχω backpack), πως φοριούνται ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ χωρίς να το καταστρέφουν δημιουργώντας ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα, πως προετοιμάζουν την επιδερμίδα για τα επόμενα προϊόντα περιποίησης (aka τον ορό και την ενυδατική), πως αναπληρώνουν άμεσα τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, επαναφέροντας την ισορροπία και καταπραΰνοντας ακόμη και σε περιπτώσεις κοκκινίλων προσώπου ή δερματικών ερεθισμών μετά την έκθεση στον ήλιο, πως δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αφυδατωθεί.

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για τα spray προσώπου, όμως κάπου εδώ θα πρέπει να ανοίξω την τσάντα και να σου δείξω μερικά από τα αγαπημένα μου.

24media

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Στο γραφείο, στο σπίτι, κολλημένη στην κίνηση, στη βόλτα, στον καφέ, στη θάλασσα, πριν την ενυδατική σου, μετά το μακιγιάζ, καθώς ταξιδεύω με το αεροπλάνο/ πλοίο/αυτοκίνητο, από ιαματικές πηγές ή με εκχυλίσματα βοτάνων και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα spray προσώπου ενισχύουν το δερματικό φραγμό αποτελώντας μία μικρή πρώτη ασπίδα προστασίας απέναντι στις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις, αποτελώντας τη βάση για μία υγιή και ισορροπημένη επιδερμίδα.

 

Για εσένα που λατρεύεις τις φυσικές ιδιότητες του τσαγιού

Apivita, Νερό Προσώπου με ελληνικό βιολογικό τσάι του βουνού

A post shared by APIVITA (@apivita) on

 

Με ελληνικό τσάι του βουνού μαζεμένο από τις βιολογικές καλλιέργειες της ΑPIVITA στον Όλυμπο και με 97% φυσικά συστατικά, το face water της Apivita, δημιουργεί ένα πέπλο αναζωογόνησης & προστασίας από το οξειδωτικό stress που προκαλούν οι εξωτερικές επιδράσεις (UV ακτινοβολία, μόλυνση του περιβάλλοντος), διατηρώντας την υγεία της επιδερμίδας.Παράλληλα, καταπραΰνει και προσφέρει αίσθηση δροσιάς.

Για εσένα που έχεις πραγματικά διψασμένη επιδερμίδα

Clinique, Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief

A post shared by Clinique (@clinique) on

 

Είναι το αντίδοτο στη διψασμένη επιδερμίδα σου και ναι, όπως έχεις ξαναδιαβάσει σε αυτή εδώ τη στήλη, είναι  πιο αναζωογονητικό από όσο φαντάζεσαι. Εμπλουτισμένο με υδατικούς παράγοντες και ενεργή αλόη, αλλά και χωρίς μια σταγόνα λάδι, αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, χαρίζει την απόλυτη ισορροπία καταπραΰνοντας ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες από τυχόν ερεθισμούς.

Για εσένα που θέλεις αντηλιακή προστασία στην πόλη

Bioderma, Hydrabio Eau de soin SPF 30

 

Χωράει ακόμη και στο πιο μικρό νεσεσέρ- άρα δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην το έχεις πάντοτε μαζί σου. Στην ουσία είναι το πρώτο προστατευτικό spray νερού με SPF 30 που μπορεί να ψεκαστεί στο πρόσωπο και το ντεκολτέ όσο συχνά απαιτείται.  Ενυδατώνει, προστατεύει από τις ακτίνες UV και την πρόωρη δερματολογική γήρανση και τελειοποιεί το μακιγιάζ με μία μόλις κίνηση. Είναι διαφανές, αποτελεσματικό και αφήνει το δέρμα πιο δυνατό, ανθεκτικό και λαμπερό.

Για εσένα που θέλεις υψηλή αντηλιακή προστασία στην παραλία

Garnier, Ambre Solaire ​Sensitive Advanced SPF 50

 

Σε εξίσου βολική συσκευασία, το Ambre Solaire ​Sensitive Advanced με SPF 50 προσφέρει προστασία ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας και των ελευθέρων ριζών. Η ανάλαφρη σύνθεσή του εφαρμόζεται και πάνω από το make-up.

Για εσένα που θέλεις αντιοξειδωτική προστασία όλη μέρα

Jowae Hydrating Water Mist (ενυδατικό νερό περιποίησης προσώπου από άνθος sakura)

A post shared by Jowae_Hellas (@jowae_hellas) on

 

Είναι από τις πρόσφατες αφίξεις στη beauty ρουτίνα μου και πίστεψέ με, από τις αγαπημένες μου. Με έμπνευση από τις κορεάτικες λοσιόν που χρησιμοποιούνται μετά το ντεμακιγιάζ ώστε να προετοιμάσουν την επιδερμίδα για την ιεροτελεστία της περιποίησης, το ενυδατικό νερό της Jowae, συνδυάζει το δροσιστικό νερό από άνθος sakura με τις αντιοξειδωτικές φωτοφαινόλες. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε 100% ενυδάτωση, απαλή υφή, άμεση απορρόφηση και φανταστικό άρωμα (μιας και περιέχει νότες με βότανα, γιασεμί και ξύλο κέδρου).

 

Για εσένα που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

La Roche Posay, Eau Thermale Ιαματικό Νερό

 

Κατάλληλο αν έχεις επιδερμίδα ευαίσθητη ή/και ερεθισμένη από εξωτερικούς παράγοντες όπως ο ήλιος, οι δερματολογικές θεραπείες, κ.ά. Ο μοναδικός συνδυασμός μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, χαρίζει στο ιαματικό νερό της La Roche-Posay επιστημονικά αποδεδειγμένες καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη της γήρανσης. Κατάλληλο για ενήλικες και βρέφη.

Για εσένα που έχεις υπερευαίσθητο δέρμα

Avène, Eau Thermal Spring Water Σπρέι Ιαματικού Νερού

 

Σε περιπτώσεις κοκκινίλων προσώπου σε περιπτώσεις δερματικών ερεθισμών, μετά από ηλιακό ερύθημα ή έγκαυμα, μετά το ντεμακιγιάζ, το ξύρισμα, τα σπορ, την αποτρίχωση, ακόμη και στο ταξίδι, για να δροσιστείς. Το ιαματικό Νερό της Avène είναι ιδανικό για το ευαίσθητο, υπερευαίσθητο, αλλεργικό ή/και ερεθισμένο δέρμα, χάρη στις καταπραϋντικές, αντι-ερεθιστικές και απαλυντικές ιδιότητές του.

Για εσένα που δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή

Caudalie, Eau De Raisin, Καταπραϋντικό – Ενυδατικό Σπρέι Προσώπου

A post shared by Caudalie (@caudalie) on

 

Με υπερ-ενυδατική σύνθεση 100% από βιολογικό νερό σταφυλιών, χωρίς συντηρητικά, αυτό το νερό καταπραΰνει και ενυδατώνει κάθε στιγμή της ημέρας. Δεν αποτελεί τυχαία άλλωστε best seller της σειράς.

Για εσένα που θέλεις ένα ενυδατικό νερό για το πρόσωπο και το σώμα σου στην παραλία

Frezyderm, Anti Thermal Spring Sea Water Mist

A post shared by Frezyderm (@frezyderm) on

 

Είναι το νερό- must have που έχω πάντα στην τσάντα παραλίας μου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά από την ηλιοθεραπεία, για να καταπραΰνεις, ενυδατώσεις και το βασικότερο να δροσίσεις την επιδερμίδα σου. Χάρη στην πρωτοποριακή φόρμουλά του, έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες και προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση  ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό stress. Παράλληλα, ενισχύει το δίκτυο κολλαγόνου και την ελαστίνη, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες ενώ μειώνει τα ορατά σημεία φωτογήρανσης.

My extra beauty tip: Αυτά που έχω στο σπίτι τα διατηρώ στο ψυγείο για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς.