VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Τα πιο δροσερά προϊόντα με άρωμα λεμόνι ή αλλιώς “lemon fever”

24 media

Φρέσκο, δροσερό, μυρωδάτο. Από το μανάβικο και τα cocktails μέχρι το μπουντουάρ μας, η μυρωδιά του ξεχωριστή και αναζωογονητική, προ(σ)καλώντας απροκάλυπτα σε ένα λαμπερό και ζωηρό καλοκαίρι, που θα γεμίσει σίγουρα τις μπαταρίες σου. Και δεν είναι μόνο το χαρακτηριστικό άρωμά του. Είναι και οι αποτοξινωτικές, λευκαντικές, αντισηπτικές, τονωτικές, αντιοξειδωτικές (πλούσιο σε βιταμίνη C), ιδιότητές του που μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστό για την πολυχρηστικότητά του. Ο λόγος για το λεμόνι που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο εσπεριδοειδές της Μεσογείου και δεν είναι λίγα τα beauty brands που το έχουν εντάξει στις συλλογές τους, φέρνοντάς το μας κυριολεκτικά μέσα στο νεσεσέρ μας. Και κάπως έτσι, κατέληξα αρχές Ιουλίου να έχω μία beauty ρουτίνα πλημμυρισμένη- κυριολεκτικά- από άρωμα λεμόνι, το οποίο δεν μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σου.

Το άρωμα που θα σε κάνει να ζήσεις ένα λαμπερό καλοκαίρι

Δροσερό, ανάλαφρο και με κυρίαρχο συστατικό το ξύσμα λεμονιού, o οίκος Dolce & Gabbana Beauty προσθέτει ένα νέο, φρέσκο Limited Edition άρωμα στην κλασική σειρά των Light Blue και Light Blue Pour Homme αποτελώντας  μια ωδή στις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες στο Capri της Ιταλίας. Δημιουργημένο με πολυτελή αιθέρια έλαια φρούτων διαλεγμένα από τα καλύτερα και πιο ανθισμένα χωράφια της Ιταλίας – με βάση το λεμόνι για εκείνη και το περγαμόντο για εκείνον – τα αρώματα Italian Zest Limited Edition, χαρίζουν μια πολυτελή οσφρητική εμπειρία.

24 media

Φωτογραφίες: Ειρήνη Προβίδα

Σε αυτή τη νέα καλοκαιρινή παραλλαγή του αρώματος Light Blue, ο αρωματοποιός Olivier Cresp προσθέτει μια γενναιόδωρη δόση από λεμόνια Καλαβρίας, επαναπροσδιορίζοντας το χαρακτηριστικό φρουτώδες και floral Light Blue άρωμα. Πρόκειται για λεμόνια από εκλεκτές ποικιλίες δέντρων, που μαζεύονται από ντόπιους παραγωγούς με ιδιαίτερη προσοχή. Τόσο το ξύσμα όσο και το εσωτερικό τους, είναι αρκετά ευαίσθητα στη ζέστη και χρειάζονται στύψιμο με μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που ονομάζεται “sfumatrice”, με σκοπό να διατηρήσουν και να βγάλουν όλα τα φυσικά αρώματά τους.

24 media

Ώρα για μάσκα

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα το ζητούμενο και δοκιμάσαμε όχι μία, αλλά τρεις διαφορετικές μάσκες με άρωμα λεμόνι από το Κορεάτικο beauty brand, Skinfood since 1957, η φιλοσοφία του οποίου βασίζεται στο γεγονός ότι οι σωστές τροφές βοηθούν στην προστασία της ομορφιάς της επιδερμίδας, αναζητώντας πάντα τα καλύτερα συστατικά μέσω οικολογικών και βιώσιμων μεθόδων ανάπτυξης.

24 media

Πιο συγκεκριμένα δοκιμάσαμε τη Yuja Water C Vita Boosting Face Mask, μια μάσκα προσώπου για τόνωση και ενίσχυση λάμψης που συμβάλλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, τη Freshmade Lemon Mask με βιταμίνη C για πιο λαμπερή επιδερμίδα και φυσικά τη Food Mask Sheet Lemon,  μία sheet μάσκα που μοιάζει με χαρτί και είναι εμποτισμένη με πολύ θρεπτικά συστατικά που τονώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα και βοηθά στο να εξαφανιστούν οι σκουρόχρωμες κηλίδες και οι αποχρωματισμοί, επαναφέροντας τον ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Θα τις βρεια αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora.

24 media

 

Η απόλυτη σειρά σώματος για φρεσκάδα και ενέργεια

Γνωστή για τα φυσικά προϊόντα περιποίησης προσώπου, μαλλιών και σώματος βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές οικογενειακού τύπου, η Fresh Line δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί τις τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του λεμονιού και να μην έχει μέσα στη μεγάλη γκάμα, μια σειρά με αυτό κυρίαρχο συστατικό. Και αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από την Καλυψώ με αιθέρια έλαια από πορτοκάλι, λεμόνι και μανταρίνι, στην οποία μπορείς να βρεις από αφρόλουτρο μέχρι bath bomb (μπάλες αρωματοθεραπείας).

24 media

Αυτά που ξεχώρισα εγώ; Το λεπτόρρευστο αφρόλουτρο με 95% φυσική σύνθεση, δροσιστικές ιδιότητες και ήπιους αφριστικούς παράγοντες που καθαρίζουν απαλά την επιδερμίδα εμποδίζοντας την ξηρότητα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, χαρίζοντας μια υγιή όψη στο δέρμα. Το πολύ λεπτόρευστο γαλάκτωμα, εμπλουτισμένο αφενός με φυτικά λάδια, όπως βιολογικό ελαιόλαδο και βιολογικό λάδι καρύδας, που θρέφουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν  την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες, αφετέρου με αιθέρια έλαια λεμονιού και μανταρινιού που ανανεώνουν και αναζωογονούν, αλλά και πιπερόριζα, πράσινο τσάι και  σύμπλεγμα βιταμινών που προσφέρουν με τη σειρά τους αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα. Last but not least, το απολεπιστικό σώματος με κρεμώδη, μη λιπαρή και απαλή σύνθεση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και λαμπερή. Όλη η σειρά είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

24 media

 

Προσοχή στα άκρα

24media

Κορρες, γαλακτερή βάση (base coat) με έλαιο Λεμονιού και βιταμίνη C για θαμπά και κιτρινισμένα νύχια

Opi Nail lacquerστην απόχρωση Sun, Sea, And Sand In My Pants

Essie στην απόχρωση aim to misbehave (η 1000η απόχρωση της essie)

24 media

Αδύναμα και λεπτά μαλλιά, όχι πια

Ιδανική για κορίτσια που θέλουν να δώσουν όγκο στα λεπτά και αδύναμα μαλλιά τους, αυτή η σειρά της Paul Mitchell (Tea Tree Lemon Sage, Σαμπουάν και Conditioner) βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας, αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο στις άκριες και τη δημιουργία ψαλίδας. Ο συνδυασμός λεμονιού, φασκόμηλου, tea tree, λεβάντας και μέντας, αφήνει ένα φρέσκο και καθαρό άρωμα που χαρίζει ενέργεια, ανανεώνει και αναζωογονεί μαλλιά, ενώ παράλληλα,  τα πυκνωτικά συστατικά δίνουν απίστευτο όγκο.

24 media

Σορμπέ λεμόνι και χείλη για φίλημα

Αν είσαι lipstick addict, όπως εγώ, τότε τα scrub χειλιών κάθε άλλο παρά άγνωστα σου είναι. Από τις τελευταίες προσθήκες στο νεσεσέρ μου, αυτό το Bomb Cosmetics Sherbet Lemon Lip Scrub που πίστεψέ με χωράει ακόμη και στο πιο μικρό νεσεσέρ και ναι, έχει γεύση σορμπέ λεμόνι.

24 media

Slice mask για τις πιο fun selfies σου

Εμφανίστηκαν ως trend πέρσι και στην ουσία είναι η πιο fun version των sheet masks που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στην Κορέα και φυσικά στο Instagram. Ο λόγος για τις slice masks, που στην ουσία είναι  μικρά patches-μάσκες σε μορφή μικρών, κυκλικών δίσκων που μοιάζουν με φέτες από διάφορα φρούτα, λαχανικά αλλά και λουλούδια (εδώ λεμόνι) και συμβάλλουν στην άμεση τόνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

24 media

Η συγκεκριμένη Lemon Slice Mask Sheet είναι από το Κορεάτικο beauty brand Kocostar και την παρήγγειλα από το ASOS. Το καλύτερο; Εκτός από το πρόσωπο, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και στο σώμα.

24 media