VIRAL

#BlackHairChallenge: Το hashtag για τη διαφορετικότητα που έγινε viral

Τι κι αν διανύουμε αισίως το 2017; Υπάρχουν ακόμα μερικά πολύ ενοχλητικά στερεότυπα εκεί έξω που αφορούν στην ομορφιά και στο τι είναι "κοινώς αποδεκτό" ως ωραίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μαύροι άνθρωποι, με το χαρακτηριστικό afro μαλλί, να θεωρούνται "εκτός ύφους" σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας αλλά και σε μερικά ιδιωτικά σχολεία (στην Αμερική, ως επί το πλείστον).

Η εντελώς οπισθοδρομική αυτή κατάσταση ενέπνευσε τον χρήστη του twitter, @melaninmamis να ξεκινήσει μια online πρόκληση/πρόσκληση με το κωδικό όνομα #BlackHairChallenge, ζητώντας από ανθρώπους με οποιοδήποτε χρώμα δέρματος να αφήσουν ελεύθερα και φυσικά τα μαλλιά τους, δημιουργώντας όποιο hairstyle επιθυμούν για να τα αναδείξουν.

 

Πολύ γρήγορα, το hashtag έγινε viral, καθώς διάφοροι χρήστες των social media βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι μπορεί να είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά δεν παύουμε να είμαστε εξίσου όμορφοι και ότι στο ωραίο δε γίνεται να υπάρχουν παγιωμένες αντιλήψεις και συγκεκριμένα πρότυπα.

The #BlackHairChallenge Highlights the Beauty and Versatility of Black Hair https://www.popsugar.com/node/43581681

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aproko Media (@aprokomedia) στις

love this hashtag on twitter, black hair is so versatile #blackhairchallenge

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@sparksofmelanin) στις

My hair is my thing! Obvi #blackhairchallenge

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Letesha Renee (@teshab89) στις