DIY

Πεντικιούρ στο σπίτι: Τα βήματα για να το κάνεις σωστά

Μπορεί το πεντικιούρ να έχει αξία και να είναι μέρος της προσωπικής σου περιποίησης όλο το χρόνο, το καλοκαίρι όμως έρχεται σε πρώτο πλάνο και γίνεται προτεραιότητα. Αυτό το ξέρεις και είμαι σίγουρη ότι έχεις ήδη φροντίσει τα κάτω άκρα σου να είναι περιποιημένα, αφού έχεις αρχίσει εδώ και καιρό να φοράς σανδάλια, πέδιλα και γενικότερα ανοιχτά παπούτσια.

Πιθανότατα να έχεις αφήσει τη φροντίδα των άκρων σου στους ειδικούς. Ωστόσο, όσο περνάει το καλοκαίρι, είτε η nail expert που εμπιστεύεσαι θα λείπει σε διακοπές ή εσύ θα έχεις εξαφανιστεί σε θάλασσες και παραλίες. Γι’ αυτό, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δεις πώς θα κάνεις μόνη σου ένα σωστό μανικιούρ ώστε να έχεις όλο το καλοκαίρι περιποιημένες πατούσες, απαλές φτέρνες και όμορφα νύχια.

Βήμα #1

Ξεκινάς πάντα από το σχήμα των νυχιών. Επομένως, με μία λίμα ξεκίνα να δίνεις το σχήμα που θες στα νύχια σου προσέχοντας τις γωνίες. Αν τα νύχια σου είναι πολύ μακριά, τότε φρόντισε να τα κόψεις πρώτα με ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη, αλλά με προσοχή. Μη σε νοιάζει το σχήμα, αφού και πάλι θα χρειαστεί να τα λιμάρεις.

Βήμα #2

Σειρά έχει η απομάκρυνση των σκληρύνσεων με μία ράσπα. Σε στεγνές πατούσες, τρίβεις τις φτέρνες σου και το μετατάρσιο. Θέλει προσοχή για να μην κοκκινίσεις και ερεθίσεις τις πατούσες σου. Μην ξεχάσεις να επιλέξεις τη σωστή ράσπα, ανάλογα με το πόσο σκληρές είναι οι φτέρνες σου. Για τις πολύ δύσκολες περιπτώσεις μπορείς να δοκιμάσεις μία μεταλλική.

Βήμα #3

Ώρα για λίγη απολέπιση με ένα ήπιο scrub που θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα καθαρίσει όλο το πέλμα. Ξεκίνα από τα δάχτυλα και φτάσε ως τον αστράγαλο. Θα αισθανθείς αμέσως τη διαφορά.

Βήμα #4

Ποδόλουτρο το ευεργετικό. Είτε το κάνεις σαν μέρος του πεντικιούρ, είτε απλά μετά από μία κουραστική μέρα, το ποδόλουτρο είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τα πόδια σου. Άφησέ τα για περίπου 10′ σε ζεστό νερό με άλατα ή απλά με λίγο φρέσκο χυμό από λεμόνι και μέντα. Τα άλατα epsom είναι επίσης ευεργετικά για τα πόδια σου αφού έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μειώνουν το πρήξιμο.

 

Βήμα #5

Αφού στεγνώσεις πολύ καλά τα πόδια σου με μία πετσέτα, άπλωσε λίγη ενυδατική κρέμα ποδιών για να εξασφαλίσεις μία μαλακή επιδερμίδα. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ από τα δάχτυλα έως και πάνω από τον αστράγαλο για να απορροφηθεί πολύ καλά η κρέμα.

Βήμα #6

Τώρα πάρε το ειδικό εργαλείο για τα πετσάκια και ξεκίνα να τα σπρώχνεις προς τα πίσω. Λογικά θα έχουν μαλακώσει από το νερό και την κρέμα και θα σου είναι εύκολο να το κάνεις. Χρησιμοποίησε καλύτερα ξύλινα cuticles pushers, αφού τα μεταλλικά θέλουν αποστείρωση, ενώ αυτά μπορείς εύκολα να τα πετάξεις και να χρησιμοποιήσεις καινούρια την επόμενη φορά.

Βήμα #7

Αφού καθαρίσεις πολύ καλά τα νύχια σου με ένα βαμβάκι, εμποτισμένο με ασετόν για να αφαιρέσεις τη λιπαρότητα που έχει μείνει από την κρέμα, ξεκινάς το βάψιμο. Base coat, βερνίκι, άλλη μία στρώση και top coat για το τέλος.

Βήμα #8 (προαιρετικό)

Αφού έχει στεγνώσει πολύ καλά το βερνίκι στα νύχια σου, μπορείς να απλώσεις γύρω τους λίγο ενυδατικό λάδι, ειδικό για τα πετσάκια. Και είσαι έτοιμη να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια.

Extra tip: Δεν ανέφερα ότι αφού σπρώξεις τα πετσάκια σου προς τα πίσω, μπορείς να κόψεις τα σκληρά που περισσεύουν. Ωστόσο, αν κάνεις συχνά πεντικιούρ ίσως να μην χρειάζεται κι επειδή είναι λίγο επικίνδυνο, αν δεν είσαι σίγουρη ότι μπορείς, μην κάνεις πειράματα. Μία λύση είναι να ζητήσεις τη βοήθεια του nail expert κι εσύ να αρκεστείς στα υπόλοιπα βήματα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/byrdiebeauty