CHRISTY THEORIES

Πώς θα αποκτήσεις απαλή επιδερμίδα μετά τις διακοπές

Όσο είσαι στις παραλίες και κάνεις βουτιές, αν εξαιρέσεις τις μικρές ατυχίες (τσιμπήματα, αλλεργίες, κλπ) το μόνο για το οποίο πρέπει να φροντίσεις είναι να διατηρήσεις το μαύρισμά σου όσο πιο ασφαλές γίνεται. Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να είναι βασικό μέλημα.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αφού τα σημάδια δεν είναι πάντα εμφανή, ωστόσο μετά από τις ατέλειωτες ώρες έκθεσες στον ήλιο και τη θάλασσα, το δέρμα σου έχει ανάγκη από μία βαθιά απολέπιση.

Scrub σώματος, λοιπόν, στο μπάνιο από τις πατούσες μέχρι τον λαιμό με ιδιαίτερη έμφαση στα πόδια. Τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σου θα απομακρυνθούν κι έτσι θα γίνει πιο εύκολη η ενυδάτωση στη συνέχεια, γεγονός που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μαύρισμά σου περισσότερο.

Σου έχω ήδη πει τη συνταγή μου για ένα ήπιο σπιτικό scrub, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχουν στην αγορά scrubs, με συστατικά και μυρωδιές που όχι μόνο κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου αλλά λειτουργούν και σαν μία μικρή αρωματοθεραπεία. Θα γίνω όμως πιο συγκεκριμένη και θα σου προτείνω μερικά από τα δικά μου αγαπημένα.

Messinian Spa Body Scrub. με φραγκόσυκο και δίκταμο. Μία κρέμα ήπιας απολέπισης με βάση το ελαιόλαδο που ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθάει ταυτόχρονα και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Η αλόη, το χαμομήλι, το βαλσαμόχορτο και το τσάι του βουνού που περιέχει, σου προσφέρουν μία εξαιρετικά απαλή επιδερμίδα.

Caudalie Divine Scrub. Πολύτιμο για την επιδερμίδα σου αλλά και για την όσφρησή σου. Το αποκλειστικό προϊόν της Caudalie είναι εμπλουτισμένο με φυτικά έλαια που δρουν σε συνδυασμό με τους κρυστάλλους της καφέ ζάχαρης και απολεπίζουν ιδανικά την επιδερμίδα σου. Δοκίμασέ το και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσεις να το ξανακάνεις αφού θα αναζητάς το υπέροχο άρωμά του.

AST Products Coffee Bean Body Scrub. Ο Αστέριος Αστερίου έχει φτιάξει ένα μοναδικό scrub που θες περισσότερο να το φας παρά να απολεπίσεις την επιδερμίδα σου. Μόλις ανοίξεις τη συσκευασία μία έκρηξη μυρωδιάς από διαφορετικών ειδών κόκκους καφέ και σοκολάτας. Ωστόσο, εκτός από το να σου φτιάχνει τη διάθεση, να σου ανοίγει την όρεξη και να διώχνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου με τους κόκκους της λευκής ζάχαρης και του ροζ αλατιού, το βοηθάει να παραμείνει ενυδατωμένο και λαμπερό με έναν μοναδικό συνδυασμό από argan oil, jojoba oil και ελαιόλαδου.

Body Boom Coffee Scrub. Φτιαγμένο σαν ένας καλός καφές, αυτό το scrub περιέχει τα καλύτερα χαρμάνια και μαζί τους φυσικά συστατικά που το κάνουν μοναδικό. Φυσικά και απολεπίζει την επιδερμίδα σου όπως πρέπει αλλά δεν σταματά εκεί. Χάρη στη σύνθεσή του, λειτουργεί σαν ένας σύμμαχος κατά των ραγάδων και τις κυτταρίτιδας.

 

Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson