DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Φυσική κρέμα κατά των ραγάδων

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή- aka τρεις περίπου μήνες μακριά- και εμείς ως κορίτσια του beauty μετράμε αντίστροφα και παίρνουμε τα μέτρα μας βάζοντας στην Κυριακάτικη beauty ρουτίνα μας φυσικές συνταγές, όπως η παρακάτω κατά των ραγάδων, για άψογο #bikinibody.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κρέμα:

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλάκι τους γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε

2 κουταλιές της σούπας  shea butter

2 κουταλιές της σούπας  βουτυροκακάο

2-4 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο (προαιρετικά, αν θέλεις να δώσεις στην κρέμα σου κάποιο άρωμα). Από τα αγαπημένα, το αιθέριο έλαιο λεβάντας που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η προετοιμασία θα σου πάρει μερικά λεπτά:

Σε ένα καθαρό μπολ ανάμειξε το λάδι καρύδας, το βούτυροκακάο και το shea butter. Στο μείγμα πρόσθεσε το έλαιο βιταμίνης Ε. Σε αυτό το σημείο τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλε το στην κουζίνα/ φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει- προσοχή όχι να βράσει- ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά. Όταν ρευστοποιηθεί εντελώς,  βγάλε το από τη φωτιά και περίμενε μέχρι μερικά λεπτά. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε προαιρετικά τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και ανακάτεψε ξανά. Η κρέμα είναι έτοιμη! Τοποθέτησέ τη σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Άπλωσε την κρέμα στα σημεία που θέλεις κάνοντας παράλληλα μασάζ.