BEAUTY TIPS

Last minute tip: πώς να καλύψεις το ανεπιθύμητο σπυράκι

Όλες έχουμε περάσει τον μίνι πανικό μπροστά στον καθρέφτη όταν αντικρίζουμε ένα σπυράκι που πριν λίγες ώρες σίγουρα δεν ήταν εκεί. Και σαν να συμβαίνει επίτηδες, αυτό το ενοχλητικό σπυράκι εμφανίζεται πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή που ούτε χρόνο έχεις να το εξοντώσεις, ούτε μπορείς να περιμένεις να ξεραθεί και να φύγει από μόνο του.

Και τώρα τι κάνεις; Δεν έχεις πολλές επιλογές. Η λύση είναι η κάλυψή του και το σωστό μακιγιάζ είναι το όπλο σου.

– Χρειάζεσαι το πράσινο concealer που είναι για κάλυψη. Βάζεις πάνω στο σπυράκι μία μικρή ποσότητα με ένα ειδικό πινελάκι για concealer ή με το δάχτυλό σου αφού έχεις φροντίσει να το έχεις πλύνει πρώτα για να μη μεταφερθούν μικρόβια.

– Έπειτα φροντίζεις να απλώσεις την ποσότητα του concealer περιμετρικά χωρίς όμως να αφαιρέσεις αυτή που καλύπτει το σπυράκι.

– Τώρα πάλι είτε με το πινέλο (αν έχεις χρησιμοποιήσει το ίδιο για το πράσινο concealer, πρέπει να το καθαρίσεις καλά), είτε με τα δάχτυλά σου, τοποθετείς πάνω στο σπυράκι αλλά και περιμετρικά το concealer που έχει περίπου την ίδια απόχρωση με το foundation. Και πάλι πρέπει να είσαι προσεκτική έτσι ώστε να απλωθεί καλά και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

– Τέλος, με μία πούδρα σε σκόνη και ένα ειδικό σφουγγαράκι (puff) κάνεις ταμποναριστές κινήσεις στην περιοχή για να σφραγίσεις το αποτέλεσμα. Καλό είναι η πούδρα να είναι διάφανη για να μην αλλοιώσει το χρωματικό αποτέλεσμα που έχεις καταφέρει με το concealer.

Είσαι έτοιμη να συνεχίσεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ, αφού τώρα το σπυράκι σου είναι αόρατο.