DIY

DIY: Η τέλεια μάσκα προσώπου για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Πολλές φορές μία λαμπερή και απαλή επιδερμίδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόλυτα φυσικών θεραπειών. Οι σπιτικές μάσκες προσώπου είναι ο πλέον εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος για να ενυδατώσεις και να κάνεις την επιδερμίδα σου να λάμπει, ανέξοδο και χωρίς κόπο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν, την ώρα που θα κάνεις μπάνιο δοκίμασε να κάνεις αυτή τη μάσκα με χαμομήλι και μέλι για να περιποιηθείς την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου.

Υλικά:
2 κ.σ. αρωματικό χαμομήλι
1/2 φλιτ. Βρώμη (πέρασέ τη λίγο από το μπλέντερ)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Βράζεις το χαμομήλι και ταυτόχρονα αναμειγνύεις σε ένα μπολ τη βρώμη, τη σόδα και το μέλι. Μόλις το χαμομήλι είναι έτοιμο, ρίξε στο μπολ 2 κουταλιές της σούπας και περίμενε να δεις αν χρειάζεται λίγο ακόμα. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο για να μπορέσεις να το απλώσεις στο πρόσωπό σου.

Αν θες μπορείς να προσθέσεις και τη ζάχαρη για να κάνεις τη μάσκα σου πιο ”crispy”.  Έπειτα άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου αφού το έχεις καθαρίσει καλά και άφησέ την για περίπου 5′. Αφαιρείς με άφθονο νερό και αμέσως, στεγνώνεις το πρόσωπό σου και βάζει την ενυδατική κρέμα σου.

Πηγή: freutcake.com