ΔΕΡΜΑ

Η κακή συνήθεια που βλάπτει την επιδερμίδα του προσώπου σου

Το έχουν παραδεχθεί και οι κορυφαίοι make - up artists του κόσμου: Η βάση για την ομορφιά μιας γυναίκας είναι το λαμπερό, καθαρό δέρμα.

Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς: Τα πάντα ξεκινούν από αυτό. Το πρόσωπό μας δεν είναι παρά ο καμβάς πάνω στον οποίο καλούμαστε να δουλέψουμε με τα αγαπημένα μας προϊόντα ομορφιάς και να πετύχουμε το αψεγάδιαστο look που κάθε γυναίκα ονειρεύεται.

Τι πάει, όμως, λάθος και υπάρχουν μέρες- ή ακόμα χειρότερα, εβδομάδες ολόκληρες- που το δέρμα μας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, κάνοντας μας να φαινόμαστε λιγότερο λαμπερές και φανερά κουρασμένες; Η απάντηση θα σε εκπλήξει.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε καταλήγοντας να καταστρέφουμε την όψη του προσώπου μας είναι το γεγονός πως παραλείπουμε τον καθημερινό καθαρισμό του. Και δεν μιλάμε, φυσικά, για την αφαίρεση του make up στην οποία επιβάλλεται να αφιερώσουμε χρόνο όταν γυρνάμε στο σπίτι.

Αναφερόμαστε στις ημέρες εκείνες που μην έχοντας διάθεση να βγούμε, θεωρούμε πως το πρόσωπό μας είναι καθαρό και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να το καθαρίσουμε πριν τον ύπνο. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι οι μόνες “απειλές” για το δέρμα τους είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και το μακιγιάζ. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει, αφού μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού, όπως για παράδειγμα στην πετσέτα του μπάνιου μας.

Συμπερασματικά λοιπόν, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας είναι το καθαρίζουμε καλά πριν τον ύπνο- κατά τον οποίο πραγματοποιείται η ανάπλαση κυττάρων του οργανισμού μας-, αφού χωρίς αυτό, ακόμα και η χρήση της πιο ακριβής κρέμας θα αποδεικνυόταν ανούσια.