DIY

5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αλλοιώσουν όλη την όψη του προσώπου σου και φυσικά να σου χαλάσουν τη διάθεση. Κι αυτές τις μέρες, αν έχεις μπει κι εσύ στο ρυθμό του ''party all the time'' πιθανότατα θα έχουν εμφανιστεί κάτω από τα μάτια σου και θα σε κάνουν να μοιάζεις πιο κουρασμένη απ' ότι είσαι στην πραγματικότητα.

Πάρε λοιπόν την κατάσταση στα χέρια σου (πριν πιάσεις το concealer!) και εξαφάνισε με απόλυτα φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά σημάδια κάτω από τα μάτια σου. Πώς; Με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου και το καλύτερο είναι ότι δεν χριεάζονται καμία επεξεργασία ή προετοιμασία πριν τη χρήση.

1. Αγγούρι. Κάνε κομπρέσες με φέτες από αγγούρι στα μάτια, τις οποίες έχεις παγώσει προηγουμένως στην κατάψυξη για μισή ώρα. Το αγγούρι έχει λευκαντικές ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα σου δίνει μία αίσθηση ανακούφισης και φρεσκάδας.

2. Πατάτα. Γνωστή για την ιδιότητά της να παίρνει το πρήξιμο και να βοηθάει στη μείωση των μαύρων κύκλων. Κόβεις μία ωμή πατάτα σε φέτες και απλά τις ακουμπάς πάνω στα κλειστά μάτια σου για λίγα λεπτά.

 

3. Αμυγδαλέλαιο. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην ομορφιά και συγκεκριμένα είναι εξαιρετικό στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων χάρη στη βιταμίνη Ε. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ κάτω από τα μάτια με ελάχιστη ποσότητα αμυγδαλέλαιου πριν κοιμηθείς και μην το αφαιρέσεις. Την επόμενη μέρα το βλέμμα σου θα είναι πιο φωτεινό.

4. Ροδόνερο. Είναι βασικό συστατικό των face toners, επομένως είναι λογικό να τονώνει και να καταπραΰνει το κουρασμένο βλέμμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ποτίσεις 2 cotton pads με ροδόνερο και να κάνεις κομπρέσες στα μάτια σου.

5. Λεμόνι. Διάσημο για τις πολλαπλές και θετικές ιδιότητές του μία εκ των οποίων είναι η δράση του ως φυσικό λευκαντικό. Γι’ αυτό στύψε ένα λεμόνι, βούτα μέσα στο χυμό 2 cotton pads και τοποθέτησέ τα στα μάτια σου. Πρόσεχε όμως να τα έχεις κλειστά και τα pads να μην στάζουν γιατί δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να ο χυμός μπει στα μάτια.