ΔΕΡΜΑ

4 τρόποι να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Αυτά τα Χριστούγεννα ο καιρός ήταν αρκετά ταιριαστός με την εικόνα που έχουμε για την περίοδο αυτή από τις ταινίες. Χιονισμένο τοπίο, κρύος αέρας, και ζεστά ρούχα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ήταν στοιχεία των φετινών γιορτών. Όσο κι αν χάρηκες όμως με το χιόνι και τον αγαπημένο σου σκούφο η χαμηλή θερμοκρασία και ο παγωμένος αέρας άφησαν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα σου. Ακόμα κι αν την προστάτευσες, η επιδερμίδα σου δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, επομένως τώρα χρειάζεται άμεση επαναφορά για να είναι ενυδατωμένη και λαμπερή ξανά.

Έχουμε 4 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την ξηρότητα και να διώξεις τη θαμπή όψη που άφησε το κρύο στο πρόσωπό σου αλλά πιθανότατα και στο σώμα σου.

1. Αρχικά το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πίνεις περισσότερο νερό. Ο οργανισμός σου το έχει όντως ανάγκη για να παραμείνει απαλό χωρίς τα ενοχλητικά, τραχιά σημάδια που αφήνει η ξηρότητα.

2. Στη συνέχεια, προσπάθησε να μην ξεχνιέσαι μέσα στο ντους. Το ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα και απορροφά μεγάλο ποσοστό από την υγρασία της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται αρκετά. Επίσης, μετά το ντους, αντί για την καθιερωμένη κρέμα σώματος βάλε ένα body butter που είναι πιο παχύρευστο και πιο αποτελεσματικό στο αφυδατωμένο δέρμα.

3. Το πρόσωπό σου επίσης χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα. Για την ακρίβεια έχει ανάγκη από επιπλέον ενυδάτωση γι’ αυτό ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις ένα face oil. Αν ήδη το έχεις στη ρουτίνα σου, τότε συνδύασέ το με μία επίσης ενυδατική κρέμα προσώπου, αν όχι δοκίμασέ το βράδυ αντί της ενυδατικής.

 

4. Ξέρω ότι ο καφές για τις περισσότερες είναι μία αγαπημένη συνήθεια και συχνά δεν σταματάς στον έναν τη μέρα. Μάθε λοιπόν ότι η καφεΐνη είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αφυδάτωση της επιδερμίδας. Αντικατάστησε τον έναν καφέ με φυσικό χυμό ή smoothie που θα σου προσφέρει εκτός από ενυδάτωση και βιταμίνες.