BEAUTY TIPS

Τα μυστικά των top models των 90’s για λαμπερό δέρμα

Πολύ πριν τις σημερινές ιέρειες της πασαρέλας όπως η Gigi Hadid, η Kendall Jenner, η Karlie Kloss και τόσες άλλες, υπήρξαν κάποιες γυναίκες που κυριάρχησαν στη βιομηχανία της μόδας της δεκαετία του '90 κι άφησαν ανεξίτηλο σημάδι με την ολοκλήρωση της καριέρας τους.

Παρά τα χρόνια που περνούν οι Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Cindy Crawford και Christy Turlington εξακολουθούν να τραβούν τα βλέμματα σε κάθε τους εμφάνιση και να εντυπωσιάζουν τόσο με την άψογα διατηρημένη σιλουέτα τους όσο και με τη λαμπερή επιδερμίδα τους.

Πώς τα καταφέρνουν και παρόλο που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους έχουν ένα πεντακάθαρο και αστραφτερό δέρμα; Η καθεμιά έχει τα δικά της, μικρά μυστικά που ωστόσο είναι πολύ απλά και μπορείς να τα υιοθετήσεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου.

Christy Turlington

 

Πιστεύει πως το κλειδί για ένα λαμπερό δέρμα είναι η διατροφή. “Είσαι ό,τι τρως“, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο βρετανικό Marie Claire. “Τρώω καλά και πάντα είχα ισορροπημένη διατροφή. Δίνω έμφαση στα Ω-3 λιπαρά και με την πάροδο των χρόνων άρχισα να καταναλώνω και συμπληρώματα ειδικά για το δέρμα. Πλέον, η επιδερμίδα μου έχει βρει και πάλι τη χαμένη της λάμψη“.

Naomi Campbell

 

Μπορείς να την πεις και ειδική στη διατήρηση ενός λαμπερού δέρματος με την πάροδο των χρόνων. Έχει δηλώσει πως χρησιμοποιεί αμυγδαλέλαιο για να αφαιρέσει το μακιγιάζ και κάθε άλλο ρύπο το βράδυ πριν κοιμηθεί, καθώς όχι μόνο απομακρύνει οτιδήποτε περιττό με επιτυχία, αλλά ενυδατώνει σε βάθος και ενισχύει την υγιή σύνθεση του δέρματος. Επιπλέον, πίνει πολύ νερό, χρησιμοποιεί ενυδατική ματιών και πίνει detox χυμούς κάποιες φορές το μήνα.

Linda Evangelista

 

Μη σε δει ποτέ να κυκλοφορείς χωρίς αντηλιακή κρέμα προσώπου, την πάτησες. “Τη χρειαζόμαστε τόσο για αισθητικούς όσο και για λόγους υγείας. Προλαμβάνει την όποια ζημιά στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο, είμαι μεγάλη fan της αντηλιακής ακόμη και το χειμώνα“, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. Επίσης, καταναλώνει πολλά λαχανικά, βότανα, λάδι καρύδας.

Claudia Schiffer

 

Η γυναίκα που ακόμα και σήμερα κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα εξώφυλλα σε περιοδικά, έχει ένα πολύ απλό όσο και απρόσμενο μυστικό για το λαμπερό της δέρμα: χρησιμοποιεί scrub προσώπου για άντρες. “Το παν είναι η απολέπιση“, ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour, ενώ πρόσθεσε ότι το χρησιμοποιεί 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον.

Cindy Crawford

 

Στα 51 της χρόνια, έχει καταφέρει και διατηρεί το υγιές και λαμπερό της δέρμα όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε όλο της το κορμί. Ποιο είναι το μυστικό της; Το “dry brushing”. Πρόκειται για μία τεχνική κατά την οποία “βουρτσίζεις” όλο το κορμί σου με κατεύθυνση προς την καρδιά με μία ειδική βούρτσα η οποία απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Επιπλέον, προτείνει ανεπιφύλακτα σάουνα για αποτοξίνωση και ενίσχυση του φυσικού κολλαγόνου του οργανισμού, το οποίο έχει την ιδιότητα να αναπλάθει το δέρμα.