BEAUTY TIPS

Ο σωστός τρόπος να βρεις την ιδανική απόχρωση στο foundation

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης στο foundation είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο μακιγιάζ. Δοκιμάζεις όλους του δυνατούς τρόπους που έχεις διαβάσει και ακούσεις, αλλά συνήθως έχεις μία αμφιβολία σχετικά με το αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή ή όχι.

Σε αυτό το μόνιμο ερώτημα έδωσε την απάντησή της η διάσημη makeup artist Bobbi Brown, η οποία δημιούργησε το πετυχημένο brand μακιγιάζ που φέρει το όνομά της. Μετά από 25 χρόνια, η Bobbi Brown αποσύρθηκε στα 60 της από το brand αλλά σίγουρα δεν έχασε το πάθος της για την τέχνη στην οποία αφιερώθηκε και δεν είναι άλλη από το μακιγιάζ.

Σε συνέντευξή της στο W Magazine, η έμπειρη makeup artist έδωσε μία πολύ χρήσιμη συμβουλή για το πώς θα βρεις την ιδανική απόχρωση στο foundation για να αποφύγεις τις έντονες διχρωμίες. Σύμφωνα με την Bobbi Brown, λοιπόν, για να βρεις foundation πρέπει να κάνεις δοκιμές και κυρίως το πρωί. Διαλέγεις τις 3 πιο κοντινές αποχρώσεις στον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου και κάνεις με το καθένα 2 γραμμές στα ζυγωματικά σου. Βγαίνεις στο φως του ήλιου με έναν καθρέφτη και η απόχρωση που μοιάζει περισσότερο με την επιδερμίδα σου είναι το ιδανικό.

 

Εγώ να σημειώσω εδώ -για όσες το έχετε ξεχάσει- ότι το καλοκαίρι λογικά χρειάζεται να αλλάξεις foundation, επειδή η επιδερμίδα του προσώπου σου μαυρίζει. Κάνε το ίδιο για να βρεις το foundation αλλά μην αμελήσεις να το αλλάξεις. Καμία δεν θέλει να είναι πιο λευκή στο πρόσωπο απ’ ότι στο υπόλοιπο σώμα.