ΜΑΛΛΙΑ

Αν γεννήθηκες με κόκκινα μαλλιά, αυτό το περιοδικό είναι για σένα

Μπορεί ο γνωστός Αμερικανός φωτογράφος μόδας, Steven Meisel, να έχει φωτογραφήσει την κοκκινομάλλα Karen Elson το 1997 στα 18α γενέθλιά της και τον ίδιο χρόνο την επίσης κοκκινομάλλα και super model, Maggie Rizer, για το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue, όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι οι γεννημένες κοκκινομάλλες είναι μια option που δεν βλέπουμε συχνά στα περιοδικά μόδας (και όχι μόνο).

Αν πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς, υπολογίζεται ότι οι φύσει κοκκινομάλληδες συνιστούν το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, κάτι που αυτόματα τους καθιστά μια “μειοψηφία” σχεδόν σε κάθε χώρα και πολιτισμό.

Όσο απίθανο και αν σου φαίνεται, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με ανοιχτά κόκκινα έως καροτί μαλλιά και πλέον μπορούν να νιώσουν πολύ όμορφα με αυτή τους την ιδιαιτερότητα (αν και, λογικά, ήδη έτσι ένιωθαν) καθώς πια υπάρχει ένα περιοδικό αποκλειστικά για κοκκινομάλληδες.

Ο δημοσιογράφος Tristan Rodgers (κοκκινομάλλης και ο ίδιος), με έδρα το Αμβούργο, δημιούργησε το περιοδικό “MC1R”, το οποίο απευθύνεται σε όλες και όλους τους redheads που μέχρι πρότινος ένιωθαν “αποκλεισμένοι” από τα διεθνή media. Το όνομα του περιοδικού είναι ταυτόσημο του γονιδίου που ευθύνεται γι’ αυτή τη φυσική κόκκινη απόχρωση στα μαλλιά και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζονται όλης της γης οι κοκκινομάλληδες (άντρες και γυναίκες).