ΜΑΛΛΙΑ

Οι 5 λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το καρέ είναι είτε γιατί σου έχει μείνει τραύμα από την παιδική σου ηλικία, είτε επειδή ξέρεις ότι τα μαλλιά σου δεν θα μακρύνουν καθόλου γρήγορα μετά απ' αυτό. Επομένως, αν δεν σου αρέσει πολύ ή αν δεν σε βολεύει θα περάσεις μία δύσκολη περίοδο προσαρμογής που για καμία γυναίκα δεν είναι απολαυστική. Τα μαλλιά που δεν μακραίνουν γρήγορα είναι ένα συχνό πρόβλημα που πολλές αντιμετωπίζουμε και οι αιτίες δεν είναι λίγες, αλλά οι περισσότερες είναι διαχειρίσιμες. Υπάρχουν λύσεις.

Αιτία #1

Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα με το κατά πόσο μακραίνει η τρίχα γρήγορα να είναι γενετικό. Οι τρίχες σου έχουν ήδη προκαθορισμένο χρόνο ζωής, επομένως τα μαλλιά έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες στο να μακρύνουν. Το όριο που μπορούν να φτάσουν ως υγιείς, χωρίς να σπάσουν έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα της τρίχας σου. Φυσικά μπορείς να την επηρεάσεις αλλά πάντα μέχρι ενός σημείου.

Αιτία #2

Η διατροφή έχει πολύ στενή σχέση με την υγεία των μαλλιών. Όπως και με τα νύχια ή την επιδερμίδα, έτσι και με τις τρίχες, το τι τρως παίζει ρόλο. Αν λοιπόν, η καθημερινή σου διατροφή είναι ελλιπής κυρίως από σίδηρο, τότε μην περιμένεις να δεις γρήγορα το κοντό καρέ να φτάνει στους ώμους σου.

Αιτία #3

Το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής είναι η βάση για γερά και υγιή μαλλιά. Αν εκεί εντοπίζεται πρόβλημα, είναι πολύ λογικό να μην μπορεί η τρίχα να μακρύνει σε γρήγορους ρυθμούς. Αν για παράδειγμα έχεις ξηροδερμία, φλεγμονές στο τριχωτό, αυτό σημαίνει ότι κάτι εμποδίζει τις τρίχες να αναπτυχθούν κανονικά.

Αιτία #4

Τα λάθος προϊόντα μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη της τρίχας, αφού μπορεί να την κάνουν αδύναμη ή να βλάπτουν τις ρίζες και το ευαίσθητο τριχωτό.

Αιτία #5

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου και το styling μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τα μαλλιά σου από το να μακρύνουν. Το πρόβλημα μπορεί να μην εντοπίζεται μόνο στις ρίζες αλλά υπάρχει περίπτωση να σπάει η τρίχα στη μέση με το χτένισμα ή να γίνεται αδύναμη από το σεσουάρ ή το styling.

Κάνε focus στις παραπάνω αιτίες και φρόντισε να τις διορθώσεις. Αν θεωρείς ότι και πάλι τα μαλλιά σου παραμένουν σχεδόν στάσιμα, τότε πρέπει να κάνεις μία επίσκεψη στο δερματολόγο σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/freepeople