ΜΑΛΛΙΑ

4 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς σαμπουάν

Παρόλο που το χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που κάνεις λάθος και έχουν περιθώριο βελτίωσης. Γιατί και το σαμπουάν- όπως και άπειρα πράγματα στη beauty ρουτίνα μας-  έχει τα μυστικά του. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν χρησιμοποιούμε σαμπουάν και στα παρουσιάζουμε και εσένα προς γνώση και συμμόρφωση.

– Η ποσότητα ΔΕΝ μετράει

Μπορεί στο φαγητό να μην είσαι τσιγκούνα και καλά κάνεις,  όμως το σαμπουάν δεν είναι κέτσαπ πάνω από τηγανητές πατάτες. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το θυμάσαι πολύ καλά κάθε φορά πριν αρχίσεις να αδειάζεις το μισό μπουκάλι στα μαλλιά σου. Γιατί να ξέρεις πως η ποσότητα δεν σημαίνει καθαριότητα, αντιθέτως, μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών σου, σε συνδυασμό πάντα με άλλους παράγοντες.

 

– Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε (και κακώς)

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι τελείως μηχανική: Βάζεις μία ποσότητα σαμπουάν στο χέρι σου και αυτό προσγειώνεται σε ένα, άντε δύο, σημεία ίδια κάθε φορά, κοντά συνήθως στην κορυφή του κεφαλιού σου. Το σαμπουάν μένει εκεί τριγύρω και ξεπλένεις.

 

– So hot baby

Μπορεί ειδικά τώρα το χειμώνα να ονειρεύεσαι ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο στο τέλος της ημέρας, όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σου θυμίσω πως το πολύ ζεστό νερό μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό και ξηροδερμία εκτός από την επιδερμίδα και στο τριχωτό της κεφαλής σου. Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις πως πολλοί hairstylists συνιστούν το τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών να γίνεται με κρύο νερό αν θέλεις τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο λαμπερά και να κλείνουν τα λέπια της τρίχας.

 

– Ο σωστός σύμμαχος

Όπως στην επιδερμίδα, έτσι και στα μαλλιά σου θα πρέπει να αναζητήσεις τη σειρά περιποίησης που ανταποκρίνεται στον τύπο και την υφή των μαλλιών σου (π.χ για λιπαρά, αδύναμα, ξηρά-αφυδατωμένα, σγουρά κλπ μαλλιά).