Τεχνικές που πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις πριν την επόμενη βαφή στο κομμωτήριο.

Μήπως βρίσκεσαι στη φάση που ψάχνεις ποια θα είναι η επόμενη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου; Αν ναι τότε αυτό το post θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Θα μάθεις με λίγα λόγια ποια είναι τα trends αλλά και τι ακριβώς σημαίνουν. Γιατί ωραίο ακούγεται το balayage και το sombre αλλά τι είναι και πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου μετά από αυτά;

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για χρώμα ή απόχρωση αλλά για τεχνική. Και οι 4 που θα δεις παρακάτω μπορούν να συμβούν σχεδόν σε όλα τα χρώματα, επομένως αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι τι ακριβώς ζητάς. Οι διαφορές συχνά είναι πολύ μικρές, γι' αυτό καλό είναι να δώσεις προσοχή στις περιγραφές παρακάτω και να το συζητήσεις με τον κομμωτή του πριν αποφασίσεις.

Balayage

 

Η τάση που ακούγεται περισσότερο απ' όλες τελευταία είναι το balayage. Πρόκειται για μία τεχνική με πινελιές χρώματος στα μαλλιά που δίνει ένα φυσικό φως στο χρώμα σου. Ουσιαστικά πρόκειται για highlights, τα οποία ξεκινούν πιο λεπτά και αραιά από πάνω και καταλήγουν πιο χοντρά στις άκρες σου.

Babylights

 

Ο όρος αυτής της τεχνικής είναι εμπνευσμένος από τις φυσικές ανταύγειες που έχουν τα μαλλιά των μικρών παιδιών από τον ήλιο. Εδώ, μιλάμε για λεπτές, φωτεινές ανταύγειες, πολύ κοντά στην απόχρωση που έχουν ήδη τα μαλλιά σου. Αν δεις τις παιδικές φωτογραφίες από τα καλοκαίρια σου θα καταλάβεις τι εννοώ.

Sombre

 

Η επόμενη γενιά του ombre για πιο ήπια χρωματική αντίθεση είναι το sombre. Οι ρίζες είναι πιο σκούρες ενώ οι οι άκρες ανοίγουν ελαφρώς για μία πιο φυσική διαβάθμιση του χρώματος. Συνήθως, οι hair colorists το προτείνουν σε συνδυασμό με τα babylights για ακόμα πιο natural αποτέλεσμα.

Color Melt

 

Όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομά του, το color melt είναι μία τεχνική όπου το φυσικό χρώμα των μαλλιών αναμειγνύεται με απόλυτα φυσικό τρόπο με πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Η πιο ωραία περιγραφή που κάπου πήρε το μάτι μου και θα σου αποδώσει με περισσότερη ακρίβεια το αποτέλεσμα είναι η εξής: Φαντάσου έναν καφέ latte, την ώρα που το γάλα πέφτει μέσα στην κούπα και στροβιλίζεται στον καφέ. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι ανταύγειες στο χρώμα που ήδη έχουν τα μαλλιά σου.

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ