ΜΑΛΛΙΑ

DIY: Θεραπευτικές μάσκες για κάθε τύπο μαλλιών

Ίσια, σγουρά, βαμμένα ή όχι, ξηρά, λιπαρά ή κανονικά, όποια κι αν είναι τα χαρακτηριστικά των μαλλιών σου έχουν ανάγκη από φροντίδα για να μπορούν να είναι απαλά, λαμπερά και υγιή. Εξάλλου, ξέρεις καλά ότι ανάλογα με την εποχή αλλά και την καθημερινότητά σου, οι ανάγκες των μαλλιών σου διαφοροποιούνται.

Εκτός από το να διαλέγεις προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης και styling για να μην επιβαρύνεις τα μαλλιά σου, μπορείς να τους χαρίσεις μία extra δόση φροντίδας με μάσκες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με συστατικά που θα βρεις στα ντουλάπια σου.

Λιπαρά μαλλιά

¼ φλιτ. μηλόξυδο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

Απλώνεις το μείγμα που έχεις φτιάξει με τα παραπάνω υλικά στα μαλλιά σου, τα τυλίγεις με μία μεμβράνη ή φοράς ένα shower cup και το αφήνεις για 30’. Αφού ξεβγάλεις, συνεχίζεις κανονικά με το λούσιμο.

Ξηρά μαλλιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

¼ φλιτ. γιαούρτι

Αφού ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά, τα απλώνεις στα μαλλιά και περιμένεις 20’ μέχρι να ξεβγάλεις καλά.

 

Λεπτά μαλλιά

1 κ.σ. μαγειρική σόδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ κ.σ. κανέλα σε σκόνη

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι. Το αφήνεις να δράσει για περίπου 15’ και συνεχίζεις κανονικά με το λούσιμο.

Σγουρά μαλλιά

¼ αβοκάντο

½ μπανάνα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μαγιονέζα

Λιώνεις το αβοκάντο και την μπανάνα στο μπλέντερ, προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά και όταν γίνουν ένα μείγμα τα απλώνεις σε όλα τα μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες. Την αφήνεις για 15’ και ξεβγάζεις καλά.