ΜΑΛΛΙΑ

Ναι, βγήκε μια πολύ ιδιαίτερη και τέλεια σειρά μαλλιών

Καιρός να εκτιμήσεις τον μπιουτόκοσμο και τους ειδικούς του, που κλείνονται ατελείωτες ώρες σε εργαστήρια κι αναμιγνύουν "μαγικά" συστατικά για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα. Κι ένα απ' αυτά, που είναι το τριχωτό της κεφαλής σου και οι ευαισθησίες του, η αμηχανία και το στρες που ακολουθεί, μόλις που φαίνεται να βρήκε λύση!

Οι επιστήμονες της Klorane (μιας από τις πιο αγαπημένες μου εταιρείες) δημιούργησαν όχι, 1, ούτε 2, αλλά 3 φανταστικά προϊόντα μαλλιών, που θα ανακουφίσουν στο δευτερόλεπτο το τριχωτό σου από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Κι αυτή τη μαγεία την πετυχαίνουν χάρη στην παιωνία, που περιέχεται στη σύνθεση της νέας σειράς.

 

Παιωνία, η πολύ ιδιαίτερη και όμορφη

Μετά από ρεπορτάζ, έμαθα και θέλω να μοιραστώ μαζί σου τα εξής: η παιωνία είναι ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό φυτό που προέρχεται από την Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα την Κίνα. Τα άνθη της είναι κυρίως μόνα τους και σπάνια σε ταξιανθίες των 2 ή 3 λουλουδιών. Με ύψος 7 με 10 εκ, είναι λιτά και με πολύ ωραίο άρωμα (παρόμοιο με του ρόδου). Καλλιεργείται στην Κίνα, τόσο για τα άνθη του όσο και για τις ρίζες του που έχουν τονωτικές, σπασμολυτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Μάλιστα, στην κινέζικη ιατρική, χρησιμοποιείται παραδοσιακά από την εποχή του γιατρού Song (960-1127) σαν τονωτικό, καταπραυνικό των πόνων ή για να ενισχύσει το yin, ενέργεια της ξεκούρασης και της χαλάρωσης!

 

Το υστερόγραφο: Σύφωνα με έρευνες που έχουν ήδη γίνει διαπιστώθηκε ότι αυτή η νέα σειρά με παιωνία της Klorane έχει άμεσες καταπραϋντικές ιδιότητες, που ενισχύονται με το πέρασμα του χρόνου και παραμένουν και μετά το λούσιμο. Προσωπικά, αγάπησα το άρωμα, που είναι γλυκό κι αναζωογονητικό.

 

Κράτησε και μερικές συμβουλές, όπως τις ξεσήκωσα από την hairstylist της Klorane, Caroline Bufalini:  “Το Σαββατοκύριακο που έχεις περισσότερο χρόνο, κάνε ένα τελετουργικό χαλάρωσης: το βράδυ της παραμονής εφάρμοσε τον ορό με παιωνία. Το πρωί, πριν το λούσιμο, πέρασε το ζελ στο τριχωτό. Άφησέ το να δράσει, στη συνέχεια λούσου με το σαμπουάν και άπλωσε ξανά το ζελ στα μαλλιά, για να τα ενυδατώσεις και να τα ξεμπλέξεις. Σε περίπτωση έντονου ερεθισμού, τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια κρύα πετσέτα ή κάνε κομπρέσες στο τριχωτό με βαμβάκι που έχεις ποτίσει με κρύο νερό. Προσοχή μόνο: Μη διεγείρεις πολύ το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποίησε βούρτσες αποφεύγοντας αυτές με πλαστικά δοντάκια, προτιμώντας αυτές που έχουν μεταξωτά”.

εις το επανιδείν