VIVIANE' S BEAUTY TALKS

8 makeup tips που πρέπει να μάθεις με το απόλυτο mist προσώπου

Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, θα ξέρεις -εδώ Βιβή- πως αγαπώ α) τη μυρωδιά της καρύδας ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι β) τα multitasking προϊόντα ομορφιάς aka τα προϊόντα που έχουν παραπάνω από μία, δύο χρήσεις στη beauty ρουτίνα μου και μπορώ να τα κουβαλάω παντού γ) τα mist προσώπου και  δ) τη MAC (#γιατι_ποιο_κοριτσι_δε_λατρευει_τη_MAC;). Κι αν είχα να συνοψίσω όλες αυτές τις αγάπες μου σε ένα μόλις προϊόν, αυτό δεν θα ήταν άλλο από το FIX+Coconut της MAC που ενυδατώνει, σετάρει το μακιγιάζ και τονώνει την επιδερμίδα αφήνοντας παράλληλα ένα διακριτικό άρωμα καρύδας.

 

Γιατί φέτος, ενόψει καλοκαιριού, όπως σου είχα ξαναγράψει εδώ, το cult αγαπημένο ενυδατικό mist, Prep + Prime Fix+ εκτός από την original εκδοχή του, ξεκίνησε να κυκλοφορεί σε τέσσερα νέα αρώματα και υφές που ΔΕΝ γίνεται να σε αφήσουν αδιάφορη πόσο μάλλον να μην σε προκαλέσουν να να τα δοκιμάσεις. Ρομαντικό τριαντάφυλλο, χαλαρωτική λεβάντα, κρεμώδη καρύδα έρχονται να ολοκληρώσουν την αρωματική τετράδα μαζί με την original- και ήδη best seller- version του  FIX+, ενώ παράλληλα, τα shimmering Pinklite και Goldlite και  Matte θα σε φέρουν αντιμέτωπη με το δίλημμα λάμψη ή ματ αποτέλεσμα;

 

Μετά, λοιπόν, από όλη αυτή την εισαγωγή, περνάω στην πράξη, συγκεντρώνοντας παρακάτω 8 αγαπημένα makeup tips, που κατά καιρούς μου έχει αποκαλύψει η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior Artist της MAC Cosmetics, που είμαι σίγουρη θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και το μακιγιάζ σου ασυναγώνιστο.

 

Κράτα σημειώσεις:

#1. Μετά την ενυδατική σου

Άπλωσε την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου και στη συνέχεια ψέκασε  με το Fix+. Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα απορροφάται πιο άμεσα και η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου «κλειδώνει» για περισσότερες ώρες.

#2. Πριν το foundation

Ψέκασε το πινέλο σου με FIX+ και άπλωσε το υγρό foundation για να δώσεις ένα πιο σατινέ και λαμπερό τελείωμα στην επιδερμίδα σου, που θα κρατήσει για πολλές ώρες. Εναλλακτικά, μπορείς να το ψεκάσεις το FIX+κατευθείαν στο πρόσωπό σου, πριν απλώσεις το makeup, χρησιμοποιώντας το ως primer για ένα dewy look.

 

#3. Στο μακιγιάζ των ματιών σου

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις ένα flat πινέλο με το FIX+ και στη συνέχεια να το περάσεις πάνω από τη σκιά ματιών που θέλεις να απλώσεις στα μάτια σου. Έτσι, θα πετύχεις μεγαλύτερη ένταση στην απόδοση και την καθαρότητα των χρωμάτων στα μάτια σου.

 

#4. Μαζί με το highlighter

Αν θέλεις να δημιουργήσεις πιο έντονες φυσικές γυαλάδες στα ψηλά σημεία του προσώπου σου (βλέπε ζυγωματικά, κόκκαλο της μύτης και φρυδιών, τόξο των χειλιών) ή ένα 3D shimmery αποτέλεσμα- ιδανικό για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου- τότε δεν έχεις παρά να ψεκάσεις το πινέλο σου με FIX+ και αφού το περάσεις πάνω από το highlighter ή την πούδρα λάμψης, να το απλώσεις στα σημεία που θέλεις.

 

Extra tip: Αν βέβαια, λατρεύεις τη λάμψη και θέλεις το δέρμα σου να φαίνεται λαμπερό και υγιές όλη την ημέρα, χρησιμοποίησε τα shimmering  Fix+ Pinklite και Goldlite  με μαργαριταρένια σωματίδια, τα οποία χαρίζουν επιδερμίδα που ακτινοβολεί και παρατείνουν το μακιγιάζ ως και 12 ώρες. Το καλύτερο; Προσαρμόζονται απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας με ροζ και χρυσούς τόνους. Για τους λάτρεις δε, της ματ επιδερμίδας, το FIX+ Matte είναι ιδανικό γιατί ελέγχει τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα ενώ βοηθάει το μακιγιάζ να παραμένει σταθερό για πολλές ώρες χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα, μειώνοντας την εμφάνιση πόρων και χαρίζοντας άμεση λείανση!

#5. Μαζί με το beautyblender

Αν χρησιμοποιείς το beautyblender για να απλώσεις το foundation στο πρόσωπό σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να το βρέξεις ψεκάζοντάς το με το FIX+. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει θα ενυδατώσουν αμέσως την επιδερμίδα σου, δίνοντας μια ανάλαφρη υφή στο foundation σου.

#6. Ως face mist

Ίσως είναι η πιο απλή χρήση του FIX+, μα η πιο σωτήρια, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικύνδυνα. Μπορείς να το ψεκάσεις στο πρόσωπό σου κάθε φορά που αισθάνεσαι πως η επιδερμίδα σου έχει αφυδατωθεί ή θέλεις να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου χωρίς να το καταστρέψεις, οποιαδήποτε στιγμής της ημέρας θελήσεις.

 

#7. Για να διορθώσεις τυχόν ατυχίες στο μακιγιάζ σου

Αν καταλάθος έβαλες περισσότερο ρουζ, από όσο έπρεπε, κανένα πρόβλημα! Ψέκασε το πινέλο ή το beautyblender σου με FIX+ και δούλεψε στα σημεία που έχεις βάλει παραπάνω ρουζ, μέχρι να δεις να αφαιρείται η παραπάνω ποσότητα.

 

#8. Ως τελική πινελιά στο μακιγιάζ σου

Έχοντας μια ελαφριά σύνθεση που διατηρεί την επιδερμίδα φρέσκια και ανανεωμένη, το FIX+μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει ως setting spray, σταθεροποιώντας το μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

A post shared by Vivi Angelaki (@vivianes_an) on

 

Και οι χρήσεις δεν σταματούν εδώ. Όσο υπάρχει το FIX+ και όλες εμείς που θέλουμε να κάνουμε τη ρουτίνα του μακιγιάζ  μας πιο εύκολη, όλο και παραπάνω ιδιότητες θα εφευρίσκονται. Εάν, λοιπόν, χρησιμοποιείς ήδη το FIX+ με διαφορετικό τρόπο απ’ όσα διάβασες παραπάνω, περιμένω το tip σου με DM εδώ!