DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Πράσινο τσάι κατά της ερεθισμένης επιδερμίδας

Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό μας, το πράσινο τσάι μπορεί να καταστεί ισχυρός φυσικός σύμμαχος στη beauty ρουτίνα μας.  Και επειδή είναι Κυριακή και η μέρα είναι αφιερωμένη στο beauté, παρακάτω θα δεις τον πιο εύκολο τρόπο να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να καταπραΰνεις την ερεθισμένη επιδερμίδα σου.

Θα χρειαστείς:

2 φακελάκια πράσινο τσάι

αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea trea oil)

αιθέριο έλαιο λεβάντας

μία παγοθήκη/ ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ

 

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Φτιάξε κανονικά το τσάι σου, βάζοντας στην κούπα σου δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού και άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 2 σταγόνες από το έλαιο τεϊόδεντρου και δύο από το έλαιο λεβάντας. Τώρα, ρίξε το μείγμα σε μία παγοθήκη και τοποθέτησέ τη στην κατάψυξη. Αν πάλι είσαι ανυπόμονη ή σε βολεύουν καλύτερα τα προϊόντα σε μορφή spray, αφού κρυώσει το μείγμα ρίξε το προσεκτικά σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ ως toner.

Μπορείς να το ψεκάσεις ή να εμποτίσεις ένα pad με το μείγμα και να το τοποθετήσεις στα σημεία που η επιδερμίδα σου εμφανίζει ερεθισμό, σπυράκια ή στίγματα. Το πράσινο τσάι λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιγηραντικών ιδιοτήτων του έχει ισχυρή τονωτική και καταπραϋντική δράση που βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, αντιμετωπίζοντας τα σπυράκια και τυχόν κοκκινίλες.