BEAUTY

Τρεις χρήσιμες συμβουλές για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποσμητικό σου

Μαζί με το αντηλιακό, το αποσμητικό ανήκει μέσα στα #top3 must have της τσάντας μας χειμώνα-καλοκαίρι. Γιατί όσο σημαντικό είναι να πλένεις τα χέρια σου πριν το φαγητό, άλλο τόσο είναι να φοράς το αποσμητικό σου πριν φύγεις από το σπίτι. Κι ενώ την εφίδρωση δεν μπορείς να την αποφύγεις, μιας και είναι μία φυσική διαδικασία του οργανισμού, σίγουρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι α)να φοράς αποσμητικό και β) να βρεις τον τρόπο να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο. Πώς; Με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Tip #1

Το ξύρισμα και ο συχνός καθαρισμός/ πλύσιμο της περιοχής της μασχάλης βοηθούν τα  αντιιδρωτικά να λειτουργούν ακόμη καλύτερα, μιας και η έντονη τριχοφυΐα ευνοεί τη συσσώρευση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή και ευδοκιμούν σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα. Με αυτόν τον τρόπο (aka ξύρισμα και πλύσιμο)  τα αποσμητικά δρουν κατευθείαν στην πηγή του ιδρώτα και της οσμής.

 

Gillette Venus Swirl: Αγκαλιάζει τις καμπύλες και τα δύσκολα σημεία για ένα άψογο ξύρισμα

Tip #2

Έχεις παρατηρήσει  ότι όταν φοράς μερικά ρούχα σχεδόν εγγυημένα -θα έλεγα- ιδρώνεις, ενώ όταν φοράς άλλα όχι; Και όχι, δεν είναι μόνο ο τύπος του υφάσματος (ok τα βαμβακερά είναι ιδανικά για  να αποφύγεις την έντονη εφίδρωση) αλλά το πώς αυτό εφαρμόζει στο σώμα σου. Για παράδειγμα αν το μπλουζάκι που φοράς είναι πολύ εφαρμοστό ή στενό στο σώμα σου, προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, κάνοντας το αποσμητικό να κολλάει πάνω του.

 

Tip #3

Εκτός από το πρωί, σύμφωνα με μελέτες τα αποσμητικά λειτουργούν καλύτερα όταν τα εφαρμόζεις αποβραδίς. Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί και η επιδερμίδα πιο στεγνή με αποτέλεσμα να απορροφάται καλύτερα και πιο σταδιακά. Στην ουσία δηλαδή, φροντίζεις από το προηγούμενο βράδυ να μην ιδρώσεις υπερβολικά την επόμενη μέρα.

Noxzema Sensi PURE 0%: προσφέρει προστασία και φρεσκάδα για 48 ώρες με τον πιο “pure” τρόπο. Αποτέλεσμα; Είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες! Η μοναδική του σύνθεση σέβεται τη φυσιολογική χλωρίδα της επιδερμίδας και της επιτρέπει να αναπνέει, ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις για τυχόν λευκά σημάδια στα ρούχα σου. Plus: Μπορείς να το βρεις σε συσκευασία roll-on και spray και είναι ιδανικό τόσο για εσένα, όσο και για τον καλό σου.