ΣΤΗΘΟΣ

3 tips για πιο σφιχτό στήθος

Οι απότομες αυξομειώσεις στο βάρος σου, η ηλικία, ο θηλασμός και να που βλέπεις το νόμο της βαρύτητας να επιβεβαιώνεται στο στήθος σου. Χαλάρωση, ραγάδες, τραχιά επιδερμίδα, ευαισθησία. Παρ' όλα αυτά η λύση δεν είναι το νυστέρι. Το στήθος σου μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με πιο απλά και πρακτικά tips.

-Κάνε τις σωστές ασκήσεις γυμναστικής

Ακόμα κι ένα μικρό στήθος μπορεί να εμφανίσει την τάση να «κρεμάσει» αν δεν κάνεις τα απαραίτητα για να το κρατηθεί ψηλά και περήφανο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ένέταξε  στο καθημερινό σου πρόγραμμα τη γυμναστική και μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών που το στηρίζουν. Push-ups, chest flys με βαράκια και chest press με βαράκια είναι μερικές από τις ασκήσεις που στοχευμένα θα γυμνάσουν και θα συσφίξουν το στήθος σου.

 

-Βρες τον κατάλληλο σύμμαχο και κάνε μασάζ

Μην αρκεστείς στην απλή ενυδατική ή συσφικτική κρέμα σώματος και επένδυσε  σε μία εξειδικευμένη κρέμα σύσφιξης και αντιγήρανσης για το στήθος και το ντεκολτέ, όπως η Bust-Lift Cream της Lierac. Πρόκειται για μία κρέμα γλυπτικής ολικής αντιγήρανσης με συσφιγκτικό σύμπλοκο από ολιγοπεπτίδια φουντουκιού και εκχύλισμα μανταρινιού Ιαπωνίας που σμιλεύει το στήθος, ενυδατώνει το ντεκολτέ και διορθώνει τις δυσχρωμίες. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα σε στήθος και ντεκολτέ να είναι πιο σφριγηλή, πιο λεία, αψεγάδιαστη. Φυσικά μία κρέμα δεν μπορεί τίποτα αν τη φοράς μία φορά το μήνα. Καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιείς  ως αγωγή 4 εβδομάδων το λιγότερο, ενώ αν θέλεις ακόμη πιο άψογο αποτέλεσμα, άπλωνέ τη κάνοντας μασάζ με «οχτάρια» σε όλο το ντεκολτέ έως τους ώμους και στην αρχή του λαιμού.

A post shared by LIERAC RUSSIA (@lieracrussia) on

 

-Φόρα το σουτιέν που αρμόζει σε κάθε περίσταση

Αρχικά, προσπάθησε να μην κυκλοφορείς για πολλές ώρες/ όλη την ημέρα χωρίς σουτιέν, μιας και η ταλάντευση (π.χ όταν τρέχεις) μπορεί να χαλαρώσουν τους ιστούς του στήθους σου. Έπειτα φρόντισε να επιλέγεις σουτιέν που δεν πιέζουν/ σφίγγουν το στήθος σου, αγκαλιάζοντάς το σωστά (aka βρες το σωστό νούμερο που δεν θα σου είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ χαλαρό). Last but not least, η επιλογή του υφάσματος που έχει το σουτιέν σου. Διάλεξε στην καθημερινότητά σου να φοράς άνετα βαμβακερά κατά κύριο λόγο εσώρουχα, ενώ για τη γυμναστική σου (ή όποια αθλητική δραστηριότητα κάνεις) ένα αθλητικό σουτιέν.