BEAUTY TIPS

Οι 6 χειρότερες beauty συνήθειες και πως να τις διορθώσεις

Όσον αφορά στην ομορφιά και την προσωπική σου περιποίηση, η συνήθεια πολλές φορές λειτουργεί βοηθητικά για πράγματα που πρέπει να κάνεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες που μόνο καλό δεν σου κάνουν και πρέπει να σταματήσεις άμεσα και να νιώσεις καλύτερα.

1. Η κακή στάση του σώματος μπορεί να σου προκαλέσει πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Ειδικά αν η απασχόλησή σου έχει να κάνει με θέση μπροστά σε υπολογιστή τότε η κακή στάση είναι αναπόφευκτη όσο κι αν το σκέφτεσαι. Γι’ αυτό η γυμναστική και κυρίως το stretching είναι απαραίτητα έτσι ώστε να ανακουφίζεις το σώμα σου κι να διορθώνεις ότι του προκαλείς με την κακή στάση. Μπορείς επίσης να σηκώνεσαι που και που από την καρέκλα και να κάνεις μία βόλτα στο χώρο. Αυτό το μικρό διάλειμμα 4-5 φορές της μέρα θα σε βοηθήσει αρκετά.

2. Οι γκριμάτσες είναι μία συνήθεια που πιθανότατα δεν συνειδητοποιείς όταν την κάνεις. Γι’ αυτό πολλές γυναίκες που συνοφρυώνονται, θυμώνουν, κατσουφιάζουν κάνοντας έντονες γκριμάτσες τείνουν να έχουν τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης που εμφανίζονται ανεξάρτητα από την ηλικία. Τι μπορείς να κάνεις; Προφανώς δεν μπορώ να σου πω να σταματήσεις να κάνεις γκριμάτσες αλλά να καλό είναι να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου – ακόμα κι όταν έχει αντηλιά, φόρα άνετα παπούτσια για να μην κουράζεις τα πόδια σου και φρόντισε να προστατεύεις τα μάτια σου από τις πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη με γυαλιά και με φυσικά δάκρυα για να αποφεύγεις περιττές γκριμάτσες.

3. Το τσιμπολόγημα όσο απολαυστικό είναι τόσο καταστροφικό μπορεί να γίνει. Είναι μία συνήθεια που επιβάλλεται να σταματήσεις κυρίως αν έχεις κλείσει τα 30 αφού από εκεί κι έπειτα ο μεταβολισμός αλλάζει. Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν κατά μέσο όρο μισό κιλό ετησίως μόλις μόλις μπουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Σταμάτα αμέσως το άσκοπο τσιμπολόγημα και βρες εναλλακτικά snacks που θα καλύψουν το αίσθημα της πείνας χωρίς να σε γεμίσουν θερμίδες.

4. Το βαρύ μακιγιάζ σε καθημερινή βάση είναι μία συνήθεια που σαφώς πρέπει να ξεχάσεις γιατί πρώτον είναι αντίθετων των makeup trends και δεύτερον βράζει τους πόρους της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να αρχίζει να χάνει την λάμψη της. Βρες ένα προϊόν για καθημερινή χρήση που θα καλύπτει τις ανάγκες σου αλλά ταυτόχρονα θα φροντίζει την επιδερμίδα σου.

5. Το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνει η μόνιμη συνήθειά σου πριν κοιμηθείς. Ακόμα κι αν δεν έχει μείνει ορατό μακιγιάζ στο πρόσωπό σου χρειάζεται να το καθαρίσεις με γαλάκτωμα, micellar water ή σαπούνι και προφανώς να συνεχίσεις με μία ενυδατική κρέμα.

6. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στα οφέλη του καλού και σωστού ύπνου. Δεν παίζουν ρόλο μόνο οι ώρες σε ποσότητα αλλά πρέπει να είναι και οι σωστές μέσα στη μέρα. Αν κοιμάσαι αργά, ακόμα κι αν συμπληρώσεις το ιδανικό 8ωρο ο ύπνος δεν έχει την ποιότητα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να ξεκουραστεί και να ξαναγεμίσει με ενέργεια. Απέφυγε να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί εγρήγορση πνευματική ή όχι και βρες τρόπους να χαλαρώσεις για να σε πάρει πιο εύκολα ο ύπνος.