BEAUTY TIPS

Mάμα μία: Συμβουλή ομορφιάς που πιάνει πάντα

Ακόμη και να μη συμφωνείς σ' όλα με τη μαμά σου δίνει πάντα αυτή τη μία και πιο σωστή συμβουλή ομορφιάς του κόσμου, που για κάποιο μαγικό λόγο λειτουργεί και σε σένα. Είναι βλέπεις αυτή η σοφία της που την κάνει να της συγχωρείς και τις κάποιες υπερβολές της, σημειώνοντας -έστω και στα κρυφά - όλα αυτά τα φανταστικά που μοιράζεσται μαζί σου.
 

 

Η δική μου μαμά που λες πίστευε από πάντα ότι η ομορφιά είναι στα απλά. Τότε, στα 12 μου, όταν το είχα πρωτοακούσει δεν μου φάνηκε σπουδαίο. Σήμερα, το χω κάνει motto (θα μπορούσα και γκράφιτι στο σπίτι μου) και το υποστηρίζω όσο τίποτα άλλο. Η ίδια μου έμαθε ότι πρέπει ευλαβικά να καθαρίζω το πρόσωπό μου και να το ενυδατώνω καθημερινά. Και μαζί με τις πάντα νωχελικές κινήσεις της δικής της απλούστατης ενυδάτωσης, μου έλεγε γέρνοντας το κεφάλι της τρυφερά και προσθέτοντας κρέμα και στον λαιμό της: “Να σ’ αγαπάς και να μη συνοφρυώνεσαι ποτέ, γιατί έτσι δημιουργούνται πιο γρήγορα οι ρυτίδες. Και το νου σου, να σε φροντίζεις καθημερινά. Δεν θέλει πολλά η επιδερμίδα μας. Ενυδάτωση θέλει. Όπως ένα λουλούδι θέλει νερό, για να ανθίσει”…

 

πι.ες: Μια μαμά έχει πάντα πρόχειρη την πιο συγκλονιστική συμβουλή ομορφιάς. Και δεν είναι ποτέ αργά να αποδεχθείς την αξία της.

εις το επανιδείν