BEAUTY

Γιατί ταξιδεύοντας δεν χρειάζεσαι κανένα βαρύ μακιγιάζ

Πολλά τα ταξίδια. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Άλλα τόσα τα πήγαινε-έλα. Του μυαλού και της διαδρομής σου. Παράξενη εποχή. Πολλές οι εκπλήξεις. Κι όχι πάντοτε βελούδινες. Να γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ η εποχή σε θέλει κάπως φυσική. Συγκεκριμένα, διάφανη. Σε θέλει να ακτινοβολείς μια ολόδική σου αισιοδοξία/ευτυχία. Ειδικά όταν ταξιδεύεις.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

Γιατί να απλώσεις τόνους φον ντε τεν στην επιδερμίδα σου ή να περάσεις ιριδίζουσα σκιά πάνω από τα βλέφαρα όταν μπορείς απλά με μια ενυδατική, μια πινελιά από ρουζ στα ζυγωματικά, λίγο άρωμα κι άντε ένα γκλος στα χείλη, να λάμψεις; Αντί να παρατηρείς μήπως και σου έτρεξε η μάσκαρα, παρατήρησε τους αγνώστους που περνούν από δίπλα σου. Νιώσε σαν παιδί. Κοίτα να χαρείς την κάθε διαδρομή σου. Καμία εικόνα δεν είναι τέλεια επειδή εσύ θα τη φτιάξεις. Επίτρεψε να δεις την αληθινά τέλεια εικόνα σου μέσα από κάθε ταξίδι σου. Εύκολο ή δύσκολο. Δοκίμασε μια ανάσα ενθουσιασμού με το τίποτα. Βγες από το πλάνο των “πρέπει” και πρόσφερε σ’ όλα τα “θέλω” σου την ομορφιά της απλότητας.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

Το νου σου όσο μεικαπ κι αν έχεις βάλει στο δέρμα σου, αν αυτό είναι αφυδατωμένο δεν θα δείχνει ωραίο. Οπότε όσα “πρέπει” κι αν ακολουθήσεις στα ταξίδια σου, αν δεν αφεθείς στη στιγμή που σε θέλει αληθινή κι αυθόρμητη καμία λάμψη δεν θα αναδειχθεί από το ρουζ που περίτεχνα φοράς ψηλά στα ζυγωματικά.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

Τα ταξίδια είναι καλύτερα όταν έχεις παρέα. Νομίζω. Όπως είναι κι ομορφότερα όταν μπορείς να τα απολαύσεις. Χρώματα, σοκάκια, μικρά καφέ, πολλές συζητήσεις, άπειρες σκέψεις, ημιτελείς σχέσεις, γενικά σχέσεις, κοινωνικότητα, λιακάδες και βροχές, όλα μαζί μπαίνουν σ’ ένα μπλέντερ.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

Τα ταξίδια είναι από μόνα τους μια παλέτα από λεπτομέρειες, που τονίζουν τις γωνίες της προσωπικότητάς σου. Και σε μια εποχή που η έκφραση γίνεται unboxing εσύ πακετάρεις τα βαριά συναισθηματικά φορτία και τα βάζεις στο πατάρι. Συγκεντρώνεις κάπου ό,τι σου δημιουργεί βαρύ μακιγιάζ και το βάζεις σ ένα συρτάρι και αφαιρείς κάθε βάρος από τις βαλίτσες της ζωής σου, προκειμένου να κάνεις το χρόνο σύμμαχο και να νιώσεις ανάλαφρη. Χωρίς πολλά.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

π.ες: Έλειπα για μια εβδομάδα από το γραφείο κι από την καθημερινότητά μου. Παρίσι και Ρώμη. Πολλά τα νέα. Άλλα τόσα τα ωραία. Μεγαλώνοντας τα ταξίδια σου αφήνουν μια αλλιώτικη αίσθηση. Πιο ανάλαφρη. Βάζεις τον εαυτό σου στο pause και κινείσαι μπροστά με μια τελείως ανεπιτήδευτη κίνηση. Μην ντρέπεσαι να δείξεις πόσο αληθινά όμορφη είσαι. Χωρίς πολλά φτιασίδια, το δέρμα σου ακτινοβολεί, οι μικρές γραμμές έκφρασης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των πιο δυνατών συναισθημάτων σου. Είναι μαγεία να κατρακυλάς στο πάθος μιας στιγμής και να χαίρεσαι με το τίποτα.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

 

 

εις το επανιδείν