BEAUTY TIPS

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ

Unsplash

Ξέρεις καλά ότι όλα εκείνα τα εργαλεία, δηλαδή τα πινέλα και τα σφουγγαράκια, που κάνουν πιο εύκολο το μακιγιάζ πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται συχνά. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να σου προκαλέσουν ερεθισμούς αλλά και άλλες παθήσεις που σε καμία περίπτωση δεν θες στη ζωή σου.

Προφανώς και πρόκειται για μία βαρετή διαδικασία, αλλά το πλύσιμο πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ειδικά αν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου. Για το πλύσιμο των πινέλων έχουμε ήδη μιλήσει και τώρα θα μάθεις τον σωστό τρόπο να πλένεις τα makeup sponges και τα beauty blenders έτσι ώστε να καθαρίζουν από το προϊόν που έχει μείνει πάνω τους αλλά και από μικρόβια.

How to:

Ρίξε 1-2 σταγόνες σαμπουάν σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου (όλα αυτά με καθαρά χέρια) για να διαλυθεί.

Βούτα το σφουγγαράκι μέσα στο νερό και άρχισε να το πιέζεις έτσι ώστε να απορροφήσει υγρό και άφησέ το εκεί για περίπου μισή ώρα.

Μόλις περάσει η ώρα, ξέβγαλε το σφουγγαράκι με κρύο νερό και ρίξε πάνω του λίγο ακόμα σαμπουάν αν δεις ότι έχουν μείνει κηλίδες από προϊόν.

Τέλος, το ξεβγάζεις καλά με κρύο νερό (σιγουρέψουν ότι δεν έχει μείνει σαμπουάν πάνω του) και άφησέ το να στεγνώσει όλο το βράδυ πάνω σε μία καθαρή πετσέτα. Καλό είναι να το καλύψεις και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να το προστατεύσεις από τη σκόνη.