BEAUTY

3 λάθη που κάνεις με το bronzer και πρέπει να διορθώσεις

Θεωρείται από τα  must have του καλοκαιρινού νεσεσέρ μας και όχι άδικα, μιας και είναι αυτό που μπορεί να μας χαρίσει μία sunkissed επιδερμίδα. Παρ' όλη την αγάπη μας όμως για το bronzer, λάθη γίνονται και μάλιστα σοβαρά. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βρέθηκα στην παρουσίαση της νέας, καλοκαιρινής σειράς Savanna Spirit της Artdeco, που είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά της Αφρικής και συναντώντας  τον International Make Up Artist του brand, Macedonio Bezzera, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσω για τις πιο συνηθισμένες «αστοχίες» που κάνουμε οι περισσότερες χρησιμοποιώντας το bronzer και έχει επισημάνει εκείνος μέσα από τα τόσα χρόνια εμπειρίας του.

A post shared by ARTDECO (@artdeco_cosmetics) on

 

# 1. Απλώνεις το bronzer σαν να έκανες contouring

Όπως εξηγεί ο Macedonio, πολλές γυναίκες μπερδεύουν το contouring με τον τρόπο που φορούν το bronzer στο πρόσωπό τους. Το bronzer πρέπει να απλώνεται στα σημεία που μαυρίζουμε φυσικά, με μέτρο, σε όλο το πρόσωπό μας.

#2. Το παρακάνεις με την ποσότητα

Είναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες, όσο προσεκτικές και αν είμαστε. Λίγο ο κακός φωτισμός, το ακατάλληλο πινέλο, η λάθος (πιο σκούρα) απόχρωση, αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος για μία bronze επιδερμίδα και οδηγούμαστε σε ένα καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα.

#3. Δεν κάνεις καλό blending

Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να σταθείς απλώνοντας το bronzer είναι το blending. Φρόντισε αφού βάλεις το bronzer, να αρχίσεις να το δουλεύεις με το πινέλο ή το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου, μέχρι το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό, εξαφανίζοντας τις όποιες δυσχρωμίες.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας σύμφωνα με τον ίδιο: Καλό πινέλο, καλό bronzer και blending, blending, blending. Κι αν ψάχνεις για νέα «όπλα» στο νεσεσέρ σου, ρίξε μία ματιά στο multi-colored bronzer της Artdeco, All Seasons Bronzing Powder, που έχει βελούδινη υφή και  συνδυάζει τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν ή να χρησιμοποιηθούν μόνες τους, για να ταιριάζουν με την εποχή και τον τόνο του δέρματος. Κάθε απόχρωση περιέχει ιριδίζοντα στοιχεία, τα οποία αντανακλούν το φως και κάνουν την επιδερμίδα να ακτινοβολεί για ώρες.

A post shared by ARTDECO (@artdeco_cosmetics) on

 

Plus: Εφάρμοσε την All Seasons Bronzing Powder με το πινέλο από την ίδια συλλογή, Powder Brush Premium Quality που προσφέρει επαγγελματική εφαρμογή με υψηλής ποιότητας φυσική τρίχα. Οι μεμονωμένες, απαλές, πραγματικές τρίχες απλώνουν απαλά την πούδρα στο δέρμα, δημιουργώντας ένα καθαρό, φυσικό αποτέλεσμα.

A post shared by ARTDECO (@artdeco_cosmetics) on

 

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/ artdeco_cosmetics