ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Γιορτινές προβλέψεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις γιορτινές αστρολογικές προβλέψεις για τα Χριστούγεννα του 2019 και την Πρωτοχρονιά του 2020.

ΚΡΙΟΣ

Αργά αργά, αλλά σταθερά μπαίνετε σε εορταστικό mood, ειδικά μετά τις 20 του μήνα, αφού εκεί συνειδητοποιείτε πως, όσο κι αν σας έχει πατήσει κάτω η δουλειά (ή, ακόμα χειρότερα, η προοπτική ότι θα είστε πάρα πολύ μπίζι πάρα πολύ σύντομα ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμή που θα έχετε χαλαρώσει), σκέφτεστε πως μια ζωή την έχετε, τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια κι έξω και σε κάθε περίπτωση οφείλετε στον εαυτό σας να πιστέψετε ξανά πως υπάρχει εκεί έξω ελπίδα σε όλα – και κατά βάση στα γκομενικά που σας “καίνε” (γιατί είστε μανεκένε).

Σκεφτείτε λίγο πού θέλετε να πάει το πράμα με τον Θανάση, μην πιέσετε τίποτα όμως – και ιδίως μην πιεστείτε εσείς, ειδικά εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, τουτέστιν δείτε την προσωπική σας ζωή (κατά το δυνατόν) με μια αποστασιοποίηση, σαν να είστε ταυτόχρονα τηλεθεατές και πρωταγωνιστές σε βραζιλιάνικο.

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ίσως χρειαστεί να πάρετε την τελευταία σημαντική απόφαση για τη χρονιά που φεύγει, να απομακρύνετε κάποιον δικό σας άνθρωπο από την καθημερινότητά σας και εν γένει να προσανατολιστείτε στο δόγμα “τίποτα και κανείς δε θα μου χαλάσει τη διάθεση”.

 

 

 

ΤΑΥΡΟΣ

Επιτυχημένα Χριστούγεννα είναι, συνήθως, αυτά κατά τη διάρκεια των οποίων έχετε καταναλώσει μόνοι σας ένα σιγοψημένο στο φούρνο χοιρομέρι, έχετε αδειάσει μισή κάβα και για “σβήσιμο” ξεκάνετε τα μαρόν γλασέ από το τραπεζάκι σαλονιού του πατρικού σας.

Όλα αυτά θα συμβούν, αλλά με λίγη παραπάνω προσπάθεια εκ μέρους σας, αφού στη δουλειά έχετε μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά σας. Φυσικά και δεν ψήνεστε ιδιαίτερα να αναλάβετε άλλη θέση ευθύνης για την ώρα (και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σας ζητάνε, δηλαδή, όχι θα τους πείτε), ειδικά προς το τέλος του μήνα που θα σκάσουν διάφορες εκκρεμότητες στο σπίτι και θα χρειαστεί, κλασικά, να χωθείτε εσείς.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν χρειαστεί να φορτσάρετε εκεί γύρω στα Χριστούγεννα για να τα προλάβετε όλα, οι τελευταίες μέρες του χρόνου θα σας βρουν ξαλαφρωμένους σε σχέση με τη δουλειά και με δυο βασικούς καημούς: πρώτον να πάτε ένα ταξιδάκι και δεύτερον να δείτε τους δικούς σας ανθρώπους (αρχικά ξεμέθυστοι και κατόπιν ξέρετε εσείς).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτές τις ημέρες κοιτάτε το σύμπαν με “υπονοούμενη λαγνεία”, όπως η Μαρίνα Κουντουράτου τον Κωνσταντίνο στο επεισόδιο με το σημείωμα. Θεωρείτε πως είστε πάρα πολύ έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και πως η χρονιά τελειώνει γκλόριουσλι, παρότι στο ενδιάμεσο χτυπηθήκατε κάτω σαν τα χταπόδια.

Γενικότερα βλέπετε το “μπίγκερ πίκτσουρ”, στο πλαίσιο του οποίου είστε πιο ανοιχτοί για διάφορες γκομενικές περιπέτειες, κι ας μη φτάσουν ποτέ κάπου πιο συγκεκριμένα (π.χ. έξω από τη βιτρίνα του Λαλαούνη).  Στο μεταξύ σάς απασχολούν κάπως και τα λεφτάκια (και κυρίως το ότι θέλετε να φάτε μέχρι και κάτι πεντάλεπτα που είχατε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για μια δύσκολη ώρα), ωστόσο το πράγμα θα στρώσει γύρω στις 20 του μηνού.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα να είστε έτοιμοι για τυχόν ανατροπές σε διάφορα επαγγελματικά σχέδια (σπόιλερ: δε σας νοιάζει, σε λίγες ώρες θα χλαμπουνιάζετε κουραμπιέδες σαν να μην υπάρχει αύριο), ενώ λίγο πριν την Πρωτοχρονιά θα έρθει η ώρα να κάνετε το λεγόμενο “adulting”, δηλαδή να δείτε σοβαρά σαν ενήλικες άνθρωποι τι συνέβη τη χρονιά που πέρασε και τι δε θέλετε να ξαναζήσετε μέσα στο 2020, ακόμα και να προσφερθούν να σας αποζημιώσουν με λεφτάκια, πολλά λεφτάκια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σταματήστε να είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε, πάνε αυτά, περάσανε, η Αφροδίτη σάς πιάνει από το αυτί και σας βγάζει στον έξω κόσμο να τσιτσινίσετε Α-ΝΕ-ΛΕ-Η-ΤΑ. Οτιδήποτε συμβαίνει στις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, είτε άρωμα παρουσιάζουν, είτε λεμονοστύφτη, είτε σώβρακο, έρχεται να πραγματωθεί πάνω σας: οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) είναι το βασικό πράγμα που θα σας απασχολήσει σε όλες τις γιορτές, από τις 20 του μήνα και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Εκπλήξεις έρχονται αμέσως μετά τα Χριστούγεννα στο συγκεκριμένο μέτωπο, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να πάτε παραπέρα τις πρακτικές προεκτάσεις του συναισθήματός σας. Αν αναρωτιέστε για τη δουλειά, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια νέα συμφωνία, αλλά ποιος έχει όρεξη να ασχολείται με αυτά τα θέματα όταν μπορεί να καθίσει σπίτι του και να τρώει πανετόνε παρέα με τον πιο δικό του άνθρωπο;

Κλασικά, λοιπόν, το μοναδικό πράγμα που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η γκρίνια χωρίς λόγο – αν καταφέρετε και την αποκλείσετε από την καθημερινότητά σας, θα περάσετε τις πιο feel good γιορτές των τελευταίων χρόνων.

ΛΕΩΝ

Υπάρχουν εκεί έξω πεντάχρονα που συναντούν τον Άγιο Βασίλη (στο mall, έστω, δεν είπαμε τον ίδιο) για πρώτη φορά και είναι λιγότερο ενθουσιασμένα από εσάς. Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα κακό στον διάχυτο ενθουσιασμό με το οτιδήποτε, αρκεί να μην παραλείπετε πράγματα όπως η υγεία σας.

Η δουλειά, οι φίλοι, ο Θανάσης, η μάνα σας, μια γειτόνισσα από το πατρικό σας και μια συμπεθέρα που είχατε ξεχάσει στον Βροντάδο της Χίου και πέρασε μια βόλτα από την Αθήνα για να δει τον φωτισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας είναι μερικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης του κανονικού σας προγράμματος, κοινώς “θα σας βγάλουν off μέχρι να πείτε ‘κουραμπιές’”.

Ξεκουραστείτε σωματικά και ψυχικά, δείτε, προφανώς, τους φίλους σας και ανταποκριθείτε στα καλέσματά τους, σαν την Νίνα Βλάχου των Κάτω Πατησίων, απλώς μην ξεχνάτε δυο πράγματα: πρώτον ότι αν εσείς ειδικά αφήσετε εκκρεμότητα στη δουλειά και τη βρείτε μπροστά σας μετά την επιστροφή από τις διακοπές θα πάθετε υστερία και δεύτερον υπάρχουν μερικές συνεργασίες που πρέπει να φροντίσετε και στον ελεύθερό σας χρόνο.

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αφήστε λίγο κάτω το αλφάδι και τον σοβά, φτάνει με τις δουλειές του σπιτιού, κουράσατε και τους άλλους και τον εαυτό σας και το σκοπό που υπηρετείτε. Πλυθείτε, ντυθείτε κι ετοιμαστείτε για λίγο φαν – από αυτό που εδώ και μερικούς μήνες αμφισβητείτε αν υπάρχει γενικά εκεί έξω.

Πέραν των κλασικών δουλειών που θα χρειαστεί να κάνετε λόγω γιορτών, από τις 20 του μήνα θα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα τα της δουλειάς, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα μπλεξίματα – μέρες που είναι – και να μπορείτε απερίσπαστοι να αράξετε λίγο την πέτσα σας.

Στα γκομενικά να περιμένετε μεγάλα πράγματα, αλλαγές, εμφανίσεις νέων προσώπων, κοινώς, βγήκε ο έρωτας σεργιάνι, που θα έλεγε και ο Πάριος και ετοιμαστείτε να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε (και κυρίως αυτούς που ξέρατε, καθώς το καινούργιο πράγμα είναι άλλο πράγμα). Κι επειδή όλα είναι πάντα τόσο τακτοποιημένα στο μυαλό σας, έφτασε η ώρα του απολογισμού της χρονιάς έτσι κι αλλιώς, απλά μην παραλείψετε να εντοπίσετε και αυτά που πήγαν καλά και, κυρίως όλα όσα μπορείτε να κάνετε καλύτερα στο μέλλον.

ΖΥΓΟΣ

Αισθάνεστε λες και βρίσκεστε δεμένοι σε μια καρέκλα στη μέση του σαλονιού και όλοι οι φίλοι και συγγενείς κινούνται απειλητικά προς το μέρος σας για να σας ψέξουν επειδή, εκ πρώτης όψης τουλάχιστον, έχετε τόση όρεξη για τις φετινές γιορτές όση μια μέση γαλοπούλα πτηνοτροφείου στην Αλαμπάμα.

Κάπως γλύκανε, βέβαια, η ψυχούλα σας τις προηγούμενες ημέρες ως προς τα οικογενειακά θέματα (κι αν αυτό δε συνέβη, τουλάχιστον γνωρίζετε πλέον με απόλυτη βεβαιότητα το ‘γιατί’) κι αν δεν ήταν παράλληλα η δουλειά να σας πιέζει λες και διοικείτε την Κοκακόλα, κάπως θα είχατε μπουκώσει την πρώτη φετινή δίπλα χωρίς να αισθάνεστε πως καταπίνετε φαρμάκι.

Από τις 20 του μήνα αρχίζετε να το παίρνετε απόφαση πως δεύτερη ζωή δεν έχει (για φέτος τουλάχιστον) κι έτσι η σκέψη του Θανάση και οποιαδήποτε ματαίωση έχετε βιώσει σε αυτό το μέτωπο γίνεται απλώς μια κακιά ανάμνηση και είστε πανέτοιμοι να κρατσανίσετε οποιοδήποτε ζουμερό (γκομενικό) μπακλαβαδάκι βρεθεί μπροστά σας.

Παράλληλα με το “αμάρτησε μαζί μου κι έλα” φροντίστε να ασχοληθείτε και λίγο με τους συγγενείς σας και κυρίως να τους βάλετε στη θέση τους (ξανά, εκτός αν πλέον έχουν καταλάβει τι λάθος έχουν κάνει και έχετε φύγει μακριά τους).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν ο φόβος σας στις γιορτές είναι ότι θα μουτζοπιαστείτε με τα σόγια πάνω από τον χοιρινό λαιμό στο φούρνο για θέματα που κυμαίνονται από το “αν ήθελε κι άλλο ψήσιμο, γιατί έτσι είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου” ως το “τι θα κάνεις με τη ζωή σου, Τούλα”, προτού παρακαλέσετε γονατιστοί τους γιατρούς για δυο καρτέλες αγχολυτικά, keep in mind ότι η Αφροδίτη θα παίξει πολύ καλή μπάλα στο συγκεκριμένο τομέα την περίοδο των γιορτών – έτσι θα μείνετε και ξεμέθυστοι στα διάφορα τραπέζια, εκτός αν εσείς επιλέξετε να κολυμπήσετε στο γκλουβάιν.

Πνευματικά είστε ον φάιαρ (και επικοινωνιακά το ίδιο, ιδίως μετά τα Χριστούγεννα), ωστόσο μην κάψετε τον εγκέφαλό σας εξερευνώντας τις πρακτικές εφαρμογές που τυχόν έχει κάθε νέα ιδέα που κατεβάζετε, για όνομα δηλαδή, έτσι κι αλλιώς λίγο πριν την Πρωτοχρονιά θα καταλάβετε τι μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα και τι θα μπει στο ράφι μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες. Ξεκουραστείτε κι αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, δεν είναι κουσούρι, είναι ευκαιρία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν το φετινό Christmas Spirit είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν το δικό σας. Σε ένα πρώτο γκεστάλτ, είστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την οικονομική σας κατάσταση, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή σάς έχουν μείνει στο λογαριασμό όψεως 10,24 ευρώ:

πρώτον, έχετε κάνει κουμάντο να έρθουν ΚΙ ΑΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ και δεύτερον τα φάγατε και το ευχαριστηθήκατε κι επειδή οι τύψεις είναι το “μεσαίο σας όνομα”, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό οφείλουμε να σας δίνουμε συγχαρητήρια (κοινώς, δεν είναι αυτονόητο το ότι φροντίζετε τον εαυτό σας πάντα).

Σε άλλα νέα, οτιδήποτε συνεπιφέρει η Έκλειψη Ηλίου την επομένη των Χριστουγέννων, ειδικά σε οικονομικό επίπεδο, πρέπει να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και να ζυγίσετε σωστά τα επόμενα επαγγελματικά βήματά σας, ειδικά αν μπορούν να επηρεάσουν το εισόδημά σας. Γενικά “θέλετε τα όπα σας” αυτές τις μέρες, απλά μην ξεκινήσετε να βλέπετε δογματικά τη ζωή λίγο πριν τελειώσει η χρονιά, πρώτον διότι ξέρετε πως δεν είναι έτσι η καθημερινότητα και δεύτερον γιατί καλύτερα να είστε μπίζι (κατα)πίνοντας απερολάκια σπριτζ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κλασικά όπως κάθε χρόνο, εσείς θέλετε πάρα πολύ να γίνετε η μασκότ των γιορτών και το σύμπαν γύρω σας κάνει ό,τι μπορεί για να σας διαλύσει τα νεύρα. Αλλά. ΑΛΛΑ. Πρώτον είναι πάνω σας ο Δίας, πράγμα που σημαίνει ότι η τύχη είναι με το μέρος σας (δε θα σταματήσουμε να το λέμε αυτό, να είστε προετοιμασμένοι).

Δεύτερον, μετά τις 20 του μήνα θα μπορέσετε να διαπραγματευτείτε οικονομικές συμφωνίες, δουλίτσες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κ.λπ. και να μην επιχειρήσει κανείς να σας πιάσει κότσους (όχι ότι θα τα κατάφερνε, αλλά τα νεύρα θα σας τα έσπαγε έτσι κι αλλιώς). Η έκλειψη Ηλίου θα ταρακουνήσει όλο τον κόσμο σας, γι’ αυτό να είστε πάρα πολύ έτοιμοι να βρείτε ξανά τον παλιό καλό εαυτό σας, ο οποίος πλέον διαθέτει και όλη τη γνώση που μάζεψε εξαιτίας του Κρόνου.

Τέλος, λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, θα έχετε εξαιρετική διάθεση, αφού όλοι θα καταλαβαίνουν τι τους λέτε και θα τρέχουν να σας το φέρουν στα πόδια σας. Ναι, φυσικά και έχετε ακόμα δρόμο μπροστά σας, δε θα σας αφήσει έτσι εύκολα το σύμπαν να ηρεμήσετε πλήρως, αλλά πλέον έχετε φάει τον γάιδαρο και σχεδόν τα 3/4 της ουράς.

 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από κανέναν, κι ας πιστεύετε βαθιά μέσα σας πως σάς έχουν μουτζώσει. Καταρχάς η Αφροδίτη θα βρίσκεται πάνω σας και θα λαμποκοπάτε σαν το δέντρο στο Σύνταγμα.

Κατά δεύτερον όλα, μα όλα συνηγορούν στο να ασχοληθείτε κατά βάση με τον εαυτό σας και να μην κάνετε τίποτα άλλο – ούτε καν να στρώσετε το τραπεζομάντιλο στο γιορτινό τραπέζι – με μια, ωστόσο, προϋπόθεση: ότι θα δείτε την αλήθεια κατάματα και ότι δε θα υπεκφύγετε ακόμα μια φορά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας και κάνοντας ένα ωραίο γιορτινό ξεσκαρτάρισμα σε κόσμο που περισσότερο σάς βαραίνει ψυχολογικά παρά σας κάνει καλό απλά και μόνο επειδή κοινωνικοποιείστε μαζί του.

Αυτό δε θα το αποφύγετε, όσο κι αν το προσπαθήσετε, κι αν μέχρι τα Χριστούγεννα τα βολέψετε χωρίς ξεκαθαρίσματα και οτιδήποτε άλλο θα έμπαινε ωραιότατα σε ελληνικό σίριαλ, γύρω στην Πρωτοχρονιά θα έρθει η ώρα των resolutions. Ναι, είναι βολικό να μην αλλάζει κάτι όταν έχετε βρει τους ρυθμούς σας με αυτό, αλλά ως πότε θα ζείτε με αυτό το φόβο;

ΙΧΘΥΕΣ

Καταρχάς καλησπέρα και χαρήκαμε πολύ που κάνατε ένα διάλειμμα από τις απανωτές εξόδους σας για να μας διαβάσετε. Κατά δεύτερον, μπράβο που δε βρίσκετε την πόρτα του σπιτιού αυτές τις ημέρες, απλά μη σας πιάσει πανικός αν νομίζετε πως το παρακάνατε.

Πρώτον, there can never be too much fun και δεύτερον ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με ό,τι όμορφο δίνει νόημα στη ζωή σας, από το γατί που χουρχουρίζει στην ποδιά σας, μέχρι τον Θανάση που σας λέει πόσο σας αγαπάει και τους φίλους σας που αισθάνονται πως χωρίς εσάς δε θα μπορούσαν να ζουν το ίδιο όμορφα.

Τώρα, αν εσείς σε όλο αυτό το combo θέλατε και τον προϊστάμενο να σας δίνει συγχαρητήρια για την απόδοσή σας, είναι μια άλλη ιστορία, σε κάθε περίπτωση με τα επαγγελματικά θα ασχοληθείτε ξανά επί της ουσίας λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Ζήστε το, χαλαρώστε, περάστε όμορφες στιγμές χωρίς τύψεις.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr